Bemutatkozott a Moto Z4

Hivatalossá vált a Moto Mods-kompatibilis Z-széria legújabb, felső-középkategóriás tagja. Visszakerült a jack csatlakozó!

Ez a nap a Snapdragon 675-ös, 48 megapixeles kamerával szerelt mobiloké: nem csak a Meizu 16Xs-ről hullott le ma a lepel, megérkezett a Motorola Moto Z4 is. 6,4 hüvelykes, Full HD+ (1080 x 2340 pixel) felbontású kijelzőt kapott OLED technológiával, vízcsepp notch-csal, 19:9-es képarányon. Az előlapi kamera 25 megapixeles, f/2-es apertúrával.

A 6000-es szériájú alumínium kereten kívül Gorilla Glass 3 üvegek alkotják a mobilt, a hátlap nyilván ismerős, a Moto Mods-kompatibilitás szinte mindent meghatároz ezzel kapcsolatban. Maga a borítás vízlepergető (P2i), IP-szabvány szerinti védelem azonban nincs meghatározva. Beépített ujjlenyomat-olvasó került az előlapi üvegbe, de 2D arcfelismerés is van.


[+]

A Snapdragon 675 chip mellé 4/128 GB-os tárolópáros tartozik, a 3600 mAh kapacitású akkumulátor pedig a mellékelt, 15W-os TurboPower gyorstöltőtől kapja az energiát. A hivatalosan meghatározott üzemidő: akár két nap.  A hátlapi kamera 48 megapixeles, f/1,7-es apertúrával, Quad Bayer szűrővel és optikai képstabilizálással. Másodlagos érzékelő nincs, videózni viszont természetesen lehet vele ,4K-t 30 fps-sel, Full HD-t pedig 60 fps-sel is.


[+]

A szoftveres oldal szinte teljesen gyári Android 9 Pie, néhány apró motós kiegészítővel. Az összes Moto Mod elérhető lesz hozzá, így az 5G-s modul, az extra kamera, a projektor és a vezeték nélküli töltő is hozzáadható. A felhasználók kérték, a Moto pedig visszarakta a 3,5 milliméteres jack csatlakozót a mobilra, így mostantól nem lesz szükség mindenféle USB-adapterekre a kábeles zenehallgatáshoz. A Type-C csatlakozó 3.1-es átvitelre képes. Egyelőre Amerikában várható a készülék 499 dolláros áron, de várhatóan Európába is érkezik, hasonló eurós címkével.

Előzmények

  • Renderképen a Moto Z4

    Egyre biztosabb a szenzorcsepp, a Moto Mods támogatás, a kevés káva és a méretes hátlapi kamera.

Hirdetés