Bemutatkozott a Nio autós csúcsmobilja

A készülék leginkább egy átcímkézett OnePlus 10T-nek tűnik, de a Nio tuningolt rajta ezt-azt, és nem csak a dizájnra gondolunk.

Az elektromos autókat gyártó Nio bemutatta első mobiltelefonját, nemes egyszerűséggel csak Nio Phone néven. A készülék igazi csúcskategóriás eszköz, az Android 13-as alapokon futó Sky UI-ba integrált Nio Link pedig fejlett szoftverfunkciókat kínál a gyártó autóival együttműködve. Bár a készülék ránézésre egy átbrandelt OnePlus 10T, a Nio számos fejlesztést eszközölt, hogy a Phone megfeleljen az aktuális kategóriakövetelményeknek.


[+]

A Nio modellekkel harmonizáló színekben (összesen hét, köztük egy környezetbarát bőr borítású) kapható készülékbe Snapdragon 8 Gen 2-es szett került a megemelt órajelű verzióból (3,36 GHz Cortex-X3 Prime Core), amihez 12 vagy 16 GB rendszermemória és 512 GB vagy 1 TB UFS 4.0-s belső tárhely választható. A kamerarendszert is fejlesztették az inspirációt adó OnePlus modellhez képest. A hátlapon már három, 50 megapixeles szenzor dolgozik, ezek közül kettő optikai képstabilizálással. A főkamera szerepében egy Sony IMX707-es szenzor, a periszkópos teleobjektíves egységben egy 2,8x optikai zoomot biztosító Sony IMX890 dolgozik, a 110 fokos látószöget pedig egy Sony IMX766 biztosítja.


[+]

A 6,81 hüvelykes, dinamikus 120 Hz-es LTPO OLED megjelenítő a OnePlus 10 Pro-hoz hasonlóan ívelt és 1440 x 3216 pixel felbontású, a szelfikamera viszont középen ütött magának lyukat. A töltésteljesítmény ugyan kicsit szerényebb (66W), cserébe nagyobb a telep (5200 mAh) és az 50 wattos vezetékmentes töltés és a vezetékmentes töltésmegosztás is adott, a készülékház pedig IP68-as minősítést élvez.


[+]

Az adatkapcsolati képességeket UWB egészíti ki, ami lehetővé teszi, hogy a készülék virtuális kulcsként funkcionáljon akár kikapcsolat állapotban is, a Nio Link appon keresztül pedig vezérelhető a légkondi, kezelhető az ülésbeállítás, a zene, a belső világítás és tájékoztat az autó akkumulátorának állapotáról, illetve a várható hatótávról. A Nio ES8-ban dedikált tartófelület is rendelkezésre áll a készülékekhez, ami kiegészítő fedélzeti vezérlőként kapcsolja a rendszerhez a telefont, azonnal átviszi például a lejátszási listákat és a navigációban beállított célokat, majd önállóan működik, mondjuk további alkalmazásokat futtatva. A készülék az autó kameráinak képét is képes rögzíteni, amelyek később szerkeszthető és megosztható formában kerülnek tárolásra.


[+]

A Nio Phone igazán tetszetős színvariációkban, alap memóriakonfiguráció (12/512 GB) esetén 323 ezer forintnak megfelelő jüanért vásárolható meg, 1 TB-os belső tárhellyel kombinálva 348 ezer forintra jön ki, a 16 GB / 1 TB-os modellért pedig 373 ezer forintnyi helyi pénzt kell fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés