Bemutatkozott a Nokia X6

Több mint nyolc év után ismét bemutatkozott egy Nokia X6, noha a széria eredeti (hajdanán XpressMusic) hangsúlyát, a zenehallgatást ezúttal nem hangsúlyozták. A most bemutatott készülék egy középkategóriás, androidos okostelefon, jól kinéző fém/üveg szendvics házzal, 19:9-es képarányú kijelzővel, hátlapi ujjlenyomat-olvasóval és a mostanában elmaradhatatlannak tűnő szenzorszigettel.


[+]

Az előlapján 5,8 hüvelykes Full HD+, egész pontosan 1080 x 2280 pixeles felbontású kijelző ül, védelméről Gorilla Glass 3 réteg gondoskodik. A notch rejti a fény-és távolságérzékelő szenzort, a hangszórót, valamint az f/2-es apertúrájú, 16 megapixeles szelfikamerát, ami arcalapú feloldást is lehetővé tesz. A hátlapon dupla kamerarendszer látható, 16 megapixeles a sztenderd, szintén f/2-es lencséjű fő egység felbontása, mellette pedig egy 5 megapixeles monokróm érzékelő dolgozik, f/2,2-es fényértékű optikával. Vannak AI-trükkök is, háttérelmosás, arcfelismerés, élő filterezés és témaérzékelés.


[+]

A hardver a Qualcomm Snapdragon 636 alapjaira épül nyolcmagos Kryo 260 processzorral és Adreno 509-es dedikált grafikai egységgel. A 32 és 64 GB-os tárhellyel szerelt változatok is 4 GB RAM-ot kapnak, de utóbbiból létezik 6 GB RAM-mal szerelt változat is. A SIM-tálca hibrid slot, tehát vagy két nanoSIM-et vagy egy nanoSIM-et és egy microSD-t tehetünk rá.


[+]

Az akkumulátor 3060 mAh kapacitású, az USB Type-C csatlakozón keresztül Quick Charge 3.0-val tölthető, 50%-os kapacitást pumpálhatunk bele fél óra alatt. Szoftveresen az Android 8.1 Oreo van rajta, komoly módosítások nélkül, illetve az Android P ígéretével. Május 21-étől lehet megvenni Kínában, az alapmodell 55 000 forintra átszámítható összegbe kerül, de a csúcsmodell sem drágább 72 000 forintnyi jüannál. Kék, fekete és ezüst színekben lesz elérhető, a többi piacon viszont még nem tudni, hogy mikor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Jól fogynak a Nokia készülékek

    Annak ellenére, hogy nem tökéletesek, a csúcsmodell pedig csak most futott be, igen jól szerepelnek a piacon a HMD Global Nokia márkájú eszközei.

Hirdetés