Bemutatkozott a Realme C30

Belépőszintre érkezik microUSB-n át tölthető 5000 milliamperórás akkumulátorral és egy hátlapi kamerával a C30-as.

Múlt héten jelentette be a Realme, hogy hamarosan érkezik egy, a C31-nél olcsóbb és egyszerűbb készülék. Ez lett a C30, mely 90 eurónak (kb. 37 ezer forintnak) megfelelő 7499 indiai rúpiáért kerül piacra 2/32 GB-os kiszerelésben. Opció még felárért a 3 GB LPDDR4X RAM, az UFS 2.2-es tárhely pedig microSD kártyával bővíthető 1 TB-ig úgy, hogy mellette két nanoSIM is elfér még a tálcán.


(forrás: Realme) [+]

A készülék a Unisoc T612 köré épül, a 12 nanométeren készülő lapka összesen nyolc maggal dolgozik, ezek közül a két teljesítménycentrikus Cortex-A75 és a hat energiatakarékos Cortex-A55 is maximum 1,8 GHz-es órajelen dolgozik. Az ARM Mali G57 MP1-es GPU-nak egy 6,5 hüvelyk átlójú HD+ felbontású 60 Hz-es LCD kijelzőt kell meghajtania, melynek tetejébe csepp alakú notch lóg az 5 megapixeles előlapi kamera otthonaként. A hátlapra is egy kamera került, ez 8 megapixellel fotóz, kiegészítője egy LED villanó.

A telefon legfontosabb tulajdonságai a gyártó szerint ezek.
A telefon legfontosabb tulajdonságai a gyártó szerint ezek. (forrás: Realme) [+]

A készülék zöld és kék színben készül, a keret és a ház műanyagból van, az egész 182 grammot nyom. A ház méretei 164,1 x 75,6 x 8,5 milliméteresek, a hátlapot pedig a bambuszerdőt idéző csíkozott dizájn díszíti. A beépített 5000 milliamperórás akkumulátor 10 wattal tölthető microUSB csatlakozón keresztül, mely mellett elfért a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó is. Igen, tényleg microUSB-t használ a telefon, nem pedig USB-C-t! Legalább a töltő és a kábel alaptartozék a dobozban. Adott a Bluetooth 5.0, a GPS, GLONASS és GALILEO támogatás, van fény-, közelség- és gyorsulásérzékelő, de az NFC az indiai modellből kimaradt.

Kék és zöld színben készül a C30.Kék és zöld színben készül a C30. Kék és zöld színben készül a C30. (forrás: Realme) [+]

Szoftveres oldalról az Android 11 adott, melyre a Realme UI Go Edition nevű felhasználói felület épül. Akárcsak az Android Go esetén, itt is kisebb méretű és teljesítményigényű alkalmazások dolgoznak a rendszerben, melyekkel nem feltétlenül érződik kevésnek a 2 GB RAM. Az értékesítés Indiában június 27-én indul, a 2/32 GB-os kiszerelésért 7499 rúpiát (kb. 37 ezer forintot), míg a 3/32 GB-os változatért 8299 rúpiát (kb. 41 ezer forintot) kell kifizetni.

Azóta történt

  • Még lejjebb megy a Realme

    A belépő szintű C30 frissített verziója gyengébb és régi lapkakészlettel, microUSB porttal és Android 12 Go Editionnel mutatkozott be.

Előzmények

Hirdetés