Bemutatkozott a Samsung Galaxy Tab Active 2

Ipari erőgépnek hívja a cég, erről kívül robusztus kialakítás, belül pedig nyolcmagos processzor, 3 GB RAM és 4450 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik.

Három év telt el az első Galaxy Tab Active bemutatója óta, érett már tehát az a modellfrissítés, amit ma tett hivatalossá a gyártó. A strapatabletek felhasználói köre, ebből adódóan a piaca is szűk, viszont aki ilyesmit keres, az biztosan értékelni fogja az újításokat. Ami a külsőt illeti, már képekről is rendkívül robusztusnak tűnik a 127,6 x 214,7 x 9,9 milliméteres, körülbelül 417 grammot nyomó készülékház, természetesen az IP68-as szabvány és a MIL-STD-810G adott, a vállalat szerint maximum 1,2 méteres magasságból az ütésállósággal sem lesz gond.

S Pen az újdonság fedélzetén!
S Pen az újdonság fedélzetén! [+]

Kijelzője nyolchüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású TFT, egyik legnagyobb érdekessége a beépített S Pen, ami ugyanúgy 4096-féle erősségű nyomást tud érzékelni, mint a legfrissebb Galaxy Note 8, és tudja például az Air Command funkciót is. Hardveresen Exynos 7870 rendszerchipre számíthatunk nyolcmagos, 1,6 GHz-es processzorral, 3 GB RAM-mal, 16 GB-os, microSD-vel bővíthető belső tárolóval, a hátlapi kamera 8 megapixeles és vakuval egészül ki, elöl 5 megapixeles a szenzor.


[+]

Adatkommunikációs téren sincsenek komoly lemaradásai, Type-C csatolófelületű a 2.0-s USB-je, van benne Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, 2,4 és 5 GHz-en, hotspottal és Directtel, adott a Bluetooth 4.2, a GPS és GLONASS páros, illetve van LTE-s kiadás, ami Cat. 6-os, tehát letöltési oldalról legfeljebb 300 Mbps képességű. Az előlapi ujjlenyomat-olvasó garantálja a biztonságot, az arcfelismerés pedig ugyan nem nyújt teljes védelmet, de kényelmesebben feloldható vele a készülék, főleg, ha a munkához épp kesztyűt is használunk. Kiemelték az AR-támogatás képességét is, ami egy ilyen eszköznél főleg az alkalmazottak képzésére használható a Samsung szerint.

A képen egy tartozékként járó tokban ücsörög a gép
A képen egy tartozékként járó tokban ücsörög a gép [+]

Az Android 7.1-es operációs rendszerrel futó, Knox 2.8-cal védett eszköz 4450 mAh kapacitású akkumulátort kapott, képességeinek megfelelően azonban nem is az alsó ársávban kezd, 500 eurós végfelhasználói árát körülbelül 155 000 forintra fordíthatjuk át, teljesen pontosat azonban csak 2018 elején, a magyar piaci start idejekor fogunk megtudni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés