Bemutatkozott a Snapdragon XR2+ Gen 1 platform

Az új Qualcomm lapka dedikáltan a virtuális- és kiterjesztett valóság szemüvegekhez készül, elsőként a Meta Quest Pro próbálja ki élesben.

Október 12-én debütált a Meta Quest Pro VR/MR szemüveg, s vele együtt a Qualcomm új Snapdragon XR2+ Gen 1 lapkája. Újdonság a chipben, hogy 10 milliszekundumra tudja csökkenteni a késleltetést új képfeldolgozó folyamat használatával, valamint teljes támogatást kap vele a színes videózás a kevert valóság (MR) módban. A lapka képes kezelni a 8K felbontású videókat 60 képkockás másodpercenkénti sebességig, akár 360 fokban, ami kiegészül egyidejű észlelést lehetővé tevő fej-, kéz-, és kontrollerkövetéssel, 3D-s rekonstrukcióval és automatikus környezeti feltérképezéssel.

A lapkát elsőként használó Meta Quest Pro.
A lapkát elsőként használó Meta Quest Pro. [+]

Az elődhöz képest 30%-kal javult a lapka hőkezelése, amivel 50%-kal jobb a kínált tartós teljesítmény. A headsethez tartozó kontrollereket a Snapdragon 662 platform köré építették, ezzel képesek összhangban dolgozni több rögízelt pozíciójú kamerával és nagyon alacsony késleltetés mellett kommunikálnak a headsettel. Az internetes csatlakozást a lapka Wi-Fi 6 szabványon oldja meg.

A Meta Quest Pro mellett a Qualcomm szerint több gyártó is jelezte igényét az XR2+ platform iránt és még idén bemutatkozhatnak más virtuális- vagy kiegészített valóság eszközök eköré építve. Jelenleg hatvannál is több eszköz van, melyek valamelyik Snapdragon XR lapkát használják.

Előzmények

Hirdetés