Bemutatkozott a Vernee X

A Vernee első 18:9-es képarányú modellje ab start Mix 2 néven mutatkozott be, amiben maximum annyi a logika, hogy a konkurencia már a második felvonásnál tart az alternatív képarány vagy a kávamentesítés területén. A most bemutatott Vernee X ennél viszont annyival érdekesebb, hogy a lapkakészlet a MediaTek nyáron bemutatott, legfrissebb középkategóriás szettje, ami első ránézésre sokban nem különbözik az elődmodell Helio P20-tól, amiben viszont igen, az nem elhanyagolható. A négy kamera pedig ma már nem számít kirívó megoldásnak, de a biztonság kedvéért az is van.

A Vernee All Screennek keresztelte a 2:1-es IPS panelt, ami ez esetben 6 hüvelykes és FHD+ felbontású. Ívek visszafogott mértékben jelennek meg a 159,9 x 76 x 8,9 milliméteres fém készüléken, az előlapi üveg 2.5D kialakítású, a hátlapi élek viszont határozottan áramvonalasak, alul és felül szerény antennakilépésekkel. Jack csatlakozó nincs, Type C USB van, viszont csak 2.0-s szabványú, cserébe OTG képes.


[+]

A lapkakészlet majdnem megegyezik a már ismert, 16 nanométeres Helio P20-szal. A nyolcmagos, big.LITTLE elrendezésben kötött Cortex-A53-as magok teljesítménycentrikus halmaza maximum 2,5 GHz-n dolgozik, míg az energiatakarékos klaszter 1,65 GHz-et tud. A Helio P23 támogatja a kétcsatornás, LPDDR4X típusú memóriát, amiből a Vernee 6 GB-nyit pakolt az X-be, tárhelyből pedig 128 GB áll rendelkezésre. Az érdemi változás a GPU-t érinti, ami nem nettó teljesítményben kiemelkedő, van ennél erősebb grafikus feldolgozó egység, de a 770 MHz-en működő, kétmagos Mali-G71 Vulkan API támogatással bír.


[+]

A kamerákkal sem spóroltak, de nyilván a gyakorlatban fog kiderülni, hogy a hátlapi ujjlenyomat-olvasó fölött elhelyezett, f/2 apertúrájú 16+5 megapixeles rendszer kéttónusú LED villanóval és fáziskövető autofókusszal mennyire van képben. A technológiát nem árulták el, portré mód viszont rendelkezésre áll. Az előlapi kamerák nem csak portré szelfit tudnak, de alkalmasak az arc alapú azonosításra, ehhez egy 13 és egy 5 megapixeles szenzor dolgozik össze, az önarcképek készítését pedig egy dedikált LED segédfény is segíti.


[+]

A Vernee rendre felkészíti a készülékeit a nemzetközi piacra, így most sem maradt el a 800 MHz-es LTE frekvencia támogatása, tehát van B20, a WiFi 802.11a/b/g/n szabványon 2,4 és 5 GHz-en is csatlakozik HotSpot és Direct funkciókkal, a Bluetooth viszont csak 4.0-s verziószámú A2DP protokollal. Az akkumulátorral azonban nem szerénykedtek, a Vernee X-be egy gyorsan tölthető 6200 mAh-s telep került, ami igen tekintélyes.


[+]

A Vernee X jelenleg kedvezményesen rendelhető elő, mondjuk itt; ez december 14-ig 250 dollárt jelent, ami aktuális árfolyamon nettó 65 ezer forint, de erre még ugye illik rászámolni az ÁFA-t. Egyébként úgy tűnik, az alapár 280 dollár (73 ezer forint), noha rendre ki van húzva fölötte a 300 dolláros címke. A Vernee X-et feketében és kékben választhatjuk.

Azóta történt

  • Vernee M5 - jól bevált recept

    Hozzávalók: a lehető legjobb hardver, jól összerakott készülékház, nyers Android, kedvező ár. Kínai készülék, hazai garanciával, mi baj lehet?

Előzmények

  • A Vernee is Mixel

    Mondjuk, Vernee Mix 1-re nem emlékszünk, de a Mix 2 hamarosan érkezik. A Verneetől ugyanakkor kicsit több egyediséget vártunk volna.

Hirdetés