Bemutatkozott a ZTE Nubia Z7, Z7 Max és a Z7 mini

A ZTE Kínában hivatalosan is bemutatta újdonságait Nubia Z7, Nubia Z7 Max és Nubia Z7 mini néven. A csúcskészülék a Nubia Z7, melyet az LG G3 ellenfelének állított a gyártó. A szándékkal nem túloztak, hiszen a masina 5,5 hüvelykes QHD kijelzőt kapott, melynek meghajtásáért egy Snapdragon 801 lapkakészlet felel. A 2,5 GHz-es négymagos processzorral ellátott jövevényen az Android 4.4 KitKatre épülő Nubia UI 2.0 felület fut, RAM-ból 3 GB-ot szereltek a telefonba. Az LG G2-höz hasonlóan a masina rendelkezik az úgynevezett Display RAM technológiával, ami lényegében eltárolja a kijelző tartalmát, így kevesebb processzorhasználatra lesz szükség, ezzel pedig nő az üzemidő. A 139 x 71 x 9 milliméteres dimenziókkal bíró Z7 más téren is a csúcskategóriát képviseli, 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera, LTE-támogatás, 3000 mAh kapacitású akkumulátor és két SIM-kezelése fért még a repertoárba. A Z7 Kínában 3450 jüanba, azaz átszámolva nagyjából 126 ezer forintba kerül.

ZTE Nubia Z7
ZTE Nubia Z7

A 152,7 x 76 x 8,7 milliméteres méretekkel operáló Nubia Z7 Max már egy kicsit visszafogottabb specifikációkkal rendelkezik. A kijelző 5,5 hüvelykes, felbontása 1080 x 1920 pixel. Hardveres téren a Max sem egy gyenge darab, 2,5 GHz-en dolgozó négymagos processzorral ellátott Snapdragon 801 chipsetet kapott, RAM tekintetében 2 GB-ról számolhatunk be. A masina szintén támogatja az LTE hálózatokat, kétkártyás kivitelben lesz elérhető, és Nubia UI 2.0 felülettel rendelkezik. Az ára Kínában 2000 jüan, azaz körülbelül 73 ezer forint.

ZTE Nubia Z7 Max
ZTE Nubia Z7 Max

A triumvirátus harmadik tagja a Nubia Z7 mini, mely nevével ellentétben 5 hüvelykes megjelenítőt kapott, méghozzá 1080p-s felbontással. A 140,9 x 69,3 x 8,2 milliméteres és 143 grammos készülék nem vall szégyent hardveres téren sem, szintén egy Snapdragon 801 SoC dolgozik a motorháztető alatt, a belső tárhely mérete 16 GB, mely microSD kártyával bővíthető, RAM-ból 2 GB jutott. Az f/2.0 apertúrájú 13 megapixeles hátlapi kamerával és 2300 mAh kapacitású teleppel ellátott, Android 4.4 KitKatre épülő Nubia UI 2.0 rendszerrel érkező készülék a három telefon közül a legolcsóbb, 1500 jüant, vagyis hozzávetőlegesen 55 ezer forintot kóstál.

ZTE Nubia Z7 mini
ZTE Nubia Z7 mini

A termékek egyelőre csak Kínában érhetőek el, ami valószínűleg így is marad, pedig  hasonló áron nagy sikereket érhetne el a ZTE itt Európában is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

  • ZTE Blade L2 - csalóka sorozat

    Két SIM-et kezelő, egész korrekt hardverrel rendelkező masina érkezett hozzánk, a kijelző méretes, ám a kellemes árazásnak a felbontás és a kamera esett áldozatául.

  • ZTE Blade Q Mini - kicsi huszár

    A kínaiak üdvöskéje az alsóbb szegmensben próbál irányt mutatni, nagyon jó sebesség, könnyed kezelhetőség, szép kijelző és 1 GB RAM jellemzi.

  • ZTE Grand S Flex - ipari kéziszerszám

    A kínaiak újdonsága már LTE támogatással érkezik, a szoftveres sebesség viszont valamiért nem az igazi, pedig mind hardveres, mind kijelző téren ígéretes a telefon.

  • ZTE Blade G - G lett és pont

    A kínai gyártó újdonsága a penge név ellenére nem annyira vékony már, viszont teljesen jól használható, gyors szoftver és kellemes ár jellemzi.

Hirdetés