Bemutatkozott az Adobe Flash Lite 3

Az Adobe bemutatta a kifejezetten mobiltelefonokba szánt Flash Lite szoftverének legújabb 3.0 változatát, mely a Nokia és NTT DoCoMo, mint a cég legnagyobb mobilpiaci stratégiai partnereinek együttműködésével készült. A Flash Lite 3 egy újabb mérföldkő a mobiltelefónia számára, mivel az új megoldás már az Adobe Flash Player videóinak lejátszását is támogatja, így a hagyományos értékekkel bíró mobiltelefonok is részesülhetnek az internet által kínált gazdag multimédiás tartalmakból.

Al Ramadan az Adobe mobil készülékekkel foglalkozó részlegének helyettes vezetője külön kiemelte, hogy a mobil piac számos modellje, mint például az LG Prada, Chocolate, Viewty és a Samsung D900 is Flash alapú kezelőfelületre épülnek, de az új Flash Lite 3 számos más modellekben is helyet kap majd még gazdagabb, még interaktívabb kezelőfelület megvalósításának érdekében. Az előrejelzések szerint 2010-re közel egymilliárd mobilban lesz elérhető a Flash Lite 3 vagy utódja.

A Nokia szorosan az Adobe együttműködésével indította útjára a Forum Nokia oldalon a Flash fejlesztésével foglalkozó fejlesztői oldalát, ahol a szükséges tudásbázis és a megfelelő fejlesztői eszközök is rendelkezésre állnak. A Nokia elsősorban a Series 60 modelljei számára szeretné elérhetővé tenni a Flash Lite 3 megoldásokat mely még gazdagabb internetes élményeket nyújt majd. Az Adobe Flash Lite több különböző platformot is elérhető, beleértve a Series 60, Qualcomm REW 2.x/3.x, Microsoft Windows Mobile 5 és különböző beágyazott operációs rendszereket is, például a Sony Ericsson modellek többsége is rendelkezik Flash Lite támogatással.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Hirdetés