Bemutatkozott a globális Oppo Reno4 Pro

Nagyon jó felszereltséget az Oppo a felső-középkategóriában, legújabb modelljük már 65W-os gyorstöltéssel, 90 Hz-es AMOLED kijelzővel és 7-es szériájú Snapdragon chippel érkezik.

A nemzetközi piacon is negyedik generációjához ért az Oppo Reno-széria, a Reno 4 Pro pedig sok szempontból rátesz az alig pár hónapos elődjére, Reno 3 Próra. Kezdjünk az alapoknál: 6,5 hüvelykes E3 Super AMOLED kijelzőt kapott a kütyü 1080 x 2300 pixel felbontással, 90 Hz-es képfrissítéssel és 180 Hz-es érintési mintavétellel, beépített ujjlenyomat-olvasóval. Állítólag 1100 nit fehér fényerőig fel tudja magát skálázni napfényben, miközben tudja streamelni a Netflix Full HD tartalmait, és Dolby Atmos támogatást is kapott.


[+]

55,9 fokkal fordul le az üveg a készülékház két felén, ezzel eleve nem túl durva vastagsága (7,7 mm) még kisebbnek érződik 161 grammos tömeg mellett. Így aztán szemre valószínűleg nagyon szűkek lesznek az oldalsó kávák, alul-felül azonban maradt némi holtsáv, így 92%-os kijelző/előlap arányról beszélhetünk kameralyukkal és hagyományos beszédhangszóróval.


[+]

Kamerás téren egy teljesen átlagos szettről beszélhetünk, a 48 megapixeles Sony IMX586 szenzor képességeit alaposan megismerhettük már az utóbbi időben, ehhez ezúttal egy f/1,7-es optika tartozik. Ott van még a 8 megapixeles ultraszéles, a 2 megapixeles makró, illetve a 2 megapixeles monokróm lencse, a szelfikamera pedig 32 megapixeles, és a Sony IMX616-tal dolgozik.

[+]

A rendszerchip sajnos nem lett ugyanaz, mint a kínai változatban, 765G helyett ezúttal egy egyszerűbb Snapdragon 720G-ről beszélhetünk: teljesítményben egyáltalán nem elmaradott a nyolcmagos Kryo 465 és Adreno 618 alapokon nyugvó, 8 nanométeres szett, de a frissebb, még jobb változatnak nyilván jobban örültünk volna. 8 GB RAM és 128 vagy 256 GB-os tároló tartozik hozzá.


[+]

4000 mAh kapacitású akkumulátor került bele, a gyártó SuperVOOC 2.0 nevű gyorstöltési fantázianeve mögött pedig akár 65W-os teljesítmény bújik meg, ami ideális körülmények között akár 36 perc alatt intéz el egy 0-100% közti töltést. Ilyen extrém teljesítmény mellett persze rengeteg biztonsági lépcsőre van szükség, ám az Oppo pont nem az a gyártó, akinek ilyen téren nem lenne elég tapasztalata, és nyilván ők sem garantálják ezt a teljesítményt, itt már sok minden függ a körülményektől is. A fekete és fehér hátlapokkal elérhető készülék egyelőre Indiában startol, ott 34 990 rúpiás ára nagyjából 135 ezer forintnak felel meg, de jó eséllyel jön az európai piacra is, eddig ismeretlen áron és időven.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés