Bemutatkozott a strapabíró S8 Active

Az aktuális Galaxy terepmobil most sem spórolja ki sérülékenyebb fivérei legütősebb specifikációit. Ehhez por- és vízálló védelem, illetve ütés- és rázkódásálló burkolat jár.

A Samsung évről évre piacra dobja a Galaxy S-széria strapabíró variánsait. Más kérdés viszont, hogy ezek hazánkba általában nem jutnak el hivatalosan, pedig lenne a túrára és építkezésre termett csúcstelefonoknak piaca. Az S Active mobilok először az amerikai AT&T szolgáltatónál szoktak felbukkanni, majd néhány másik területen és operátornál, és most sincs ez másképp. Az AT&T holnaptól fogadja az előrendeléseket 28 dolláros és 34 centes havi részletfizetés mellett, avagy egy összegben, 850 dolláros áron (219 ezer forint). Olcsónak tehát az új modell sem mondható, viszont az ilyen jellegű ketyerék között elég szép lett.


[+]

Kávamentes kijelzővel egyébként még soha nem készült strapatelefon, és a Samsung Galaxy S8 Active, amennyire lehet, lecsökkentette az IP68-as és Mil-STD 810G védelmek miatt szükséges képernyőkeretet. Ez láthatóan nem sikerült annyira előnyösen, mint az alapmodellek esetében, de az S8 5,8 hüvelykes, Super AMOLED technológiájú, 1440 x 2960 pixeles panelje megmaradt, amely 151,8 x 74,9 x 9,9 milliméteres és 208,1 grammos házba került. Ez azért jókora darabbá teszi az ellaposodott megjelenítővel szerelt és Gorilla Glass 5-tel védett ketyerét, cserébe viszont másfél méter mélységig és 30 percig víz alá meríthető, por egyáltalán nem juthat be a házba, a Mil-STD 810G tesztsorból pedig 21 minősítésen átment, így garantálva az extrém hőmérsékletek és légnyomás, az ütés és a rázkódás elleni védelmet.


[+]

A panel ráadásul 5 láb / másfél méteres magasságból történő pottyantásnak ellenáll, ami mindig jól jön. A méreteket egyébként a 4000 mAh-s telep is indokolja, amely nem csak Type-C porton keresztül tölthető villámgyorsan, hanem vezetékmentes megoldásokkal is, az viszont nem egyértelmű, hogy a műanyag, megerősített hátlap lepattintható-e. A képeken nem látunk a leemelést elősegítő bevágást, úgyhogy inkább nem cserélhető, mint igen.


[+]

Az Infinity Display panelnek ezúttal nem csak az előlapi ujjlenyomat-olvasó, hanem a nyomógombok is áldozatául estek: immáron virtuális felületen lehet a három androidos funkciót elérni, és a hátlapon kell a biometrikus azonosítóért tapogatózni. Itt egyébként a megszokott, 12 megapixeles kamera pihen, f/1,7-es rekeszértékű lencsével, dual pixel autofókusszal, optikai képstabilizátorral, LED villanóval és egy sor szenzorral. Az előlapon 8 megapixeles kamera foglal helyet, no és persze a teljes íriszleolvasó rendszer.


[+]

Az Android 7.0-t futtató mobilon természetesen elérhető a Bixby is, továbbá a megszokott Galaxy lehetőségek, beleértve a Samsung Pay szolgáltatást (ahol támogatott), a Gear VR kompatibilitásról nem is beszélve. Hardverileg sem lesz gond: a motorháztető alatt a nyolcmagos Snapdragon 835 dolgozik, 4 GB RAM és 64 GB-os, bővíthető tároló kíséretében. A mobil egy nanoSIM-et fogad be, és mivel egy sor frekvenciát támogat, a B20-at sem kell nélkülözni, amely talán előrevetíti az európai felbukkanást. WiFi-ból 802.11a/b/g/n/ac a szabvány, Bluetoothból 5.1 jár, az USB 3.0-s. Van NFC és nem hiányozhat a 3,5 milliméteres kimenet sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés