Bemutatta a Google az Android 13 Go kiadását

2023-ban várhatók az első alapszintű készülékek az új rendszerrel.

Ötéves az Android Go koncepció, jelenleg a Google szerint 250 milliónál is több készülék van aktívan használatban, mely ezt a típusú Androidot futtatja. A Go kiadások a gyengébb rendszerchippel rendelkező, általában kevés operatív memóriával és tárhellyel felszerelt olcsó okostelefonokra készülnek, az Android legfontosabb funkcióit kínálva. Ez nem változik az Android 13 Go Edition megjelenésével sem, a rendszer a megbízhatóságot, könnyű használhatóságot és a személyre szabhatóságot tartja szem előtt.

Így néz majd ki a Material You felület az Android 13 Go Edition telefonjain.
Így néz majd ki a Material You felület az Android 13 Go Edition telefonjain. (forrás: Google)

Új, hogy rendszerfrissítések ezentúl a Google Play-en keresztül is érkezhetnek a Go verzióval operáló készülékekre, így fontosabb javításokat közvetlenül a Google is kiküldhet a telefonra, nem kell megvárni a gyártó által kiadott nagyobb frissítéseket és telepítésükhöz nem jelent gondot, ha kevés a szabad tárhely a készüléken. A 13-as rendszerrel fixen beköltözik a Google Discover a főképernyőtől balra a főoldalon, valamint az összes 13 Go Editiont futtató telefon megkapja a Material You dizájnt. Érkeznek a bővített biztonsági beállítások is, mint az értesítések, a kamera, a mikrofon, helyhozzáférés szigorúbb szabályozása, ezentúl a Go verziókban is lehet alkalmazásonként eltérő preferált nyelvet beállítani.

A Google szerint az első Android 13 (Go Edition) rendszerrel felszerelt telefonok 2023-ban kerülnek piacra. A rendszer minimum követelményei között szerepel a 2 GB operatív memória és a 16 GB tárhely megléte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés