Bemutatták a Lenovo S5-öt

Most már nem csak Chang Cheng kínai blogjának posztjaiból, hanem hivatalos termékoldalról, végleges információkkal kiegészítve ismerhetjük a Lenovo S5-öt. Az 5,7 hüvelykes, 18:9-es, 1080 x 2160 pixeles kijelzővel szerelt, Snapdragon 625 rendszerchipre épülő mobil 3 vagy 4 GB RAM-ot kap attól függően, hogy a 32, esetleg a 64 vagy a 128 GB-os példányt választjuk belőle.


[+]

Dupla 13 megapixeles kamera van a hátlapján f/2,2-es apertúrával, RGB + monokróm párosításban. A szoftverben van kézi fehéregyensúly, érzékenység, záridő, és fókusz, illetve natív szürkeárnyalatos fotókat, valamint bokeh-képeket is lehet vele lőni. Természetesen nem maradt el a ledes vaku, illetve a hagyományos, hátlapi ujjlenyomat-olvasó is észrevehető itt. Alul-felül műanyag antennakilépők láthatók a szürke/fekete vagy piros/fekete fémházon.


[+]

Manapság az androidos vonalon rendkívül divatos szoftveres extra lett az arcfelismerés, ami itt is adott, viszont kijelzőbetüremkedés helyett hagyományos, közepes méretű kávákat nézhetünk. 3000 mAh kapacitású akkumulátor került bele, az Oreo alapjaira épülő ZUI 3.7 pedig többféle energiatakarékossági módot tartalmaz, így remélhetőleg jó lesz az üzemidő, a nem túl erős, de annál takarékosabb rendszerchip is ezt engedi feltételezni. Ára 3/32 GB-os változatban körülbelül 40 000 forintra számítható át Kínában, a 4/64 GB-os modell nagyságrendileg 48 000 forintnak megfelelő jüan lesz, de a 4/128 GB-os modellért sem kérnek többet 60 000 forintos nagyságrendű összegnél.

Előzmények

Hirdetés