Benchmark teszten járt a Meizu MX5

Már csak egy hét, és a Meizu hivatalosan is leleplezi legújabb csúcskészülékét, az MX5-öt. Túl sok meglepetéssel már aligha szolgálhat a vállalat, hiszen láttunk már képeket az eszközről, de a hardverről is szivárogtak már ki információk. A készülék most a GFXBench szintetikus tesztprogram adatbázisában tűnt fel, ami lényegében megerősíti, hogy a phablet 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel rendelkezik.


[+]

A szoftver 3 GB RAM-ról és 16 GB-os belső tárhelyről árulkodott még (microSD foglalat is lesz), de nem maradt titokban a 20,7 megapixeles hátlapi kamera sem, ami 2160p-s videók rögzítésére képes. Az előlapi szenzor 5 megapixeles, ezzel 1080p rövidfilmeket készíthetünk. Ami még nem tisztázott, hogy milyen chipset duruzsol majd a mobilban, ugyanis eddig a még be sem jelentett MediaTek MT6793-ról lehetett hallani, a mostani hírek viszont vagy egy MT6795T-t vagy egy Helio X10 lapját sejtetnek. A processzor mindenesetre nyolc 2,1 GHz-en pörgő Cortex-A53 maggal rendelkezik, a grafikus feladatokat a PowerVR G6200 GPU látja el.


[+]

Az Android 5.0.1 operációs rendszert futtató , 3150 mAh kapacitású akkumulátorral érkező MX5-öt egyébként a Geekbench programmal is letesztelték, jól látható, hogy egészen ígéretes pontszámokat gurít a Meizu újdonsága.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Előzmények

  • Felbukkant a TENAA-nál a Meizu m2

    A jól árazott phablet után érkezhet a Meizu új, filléres, kompaktabb méretű divatmobilja.

  • Megindult az ubuntus Meizu MX4 forgalmazása

    Az MWC-n már meg lehetett nyomogatni, a boltok polcaira azonban csak most került fel a Meizu Ubuntu Touch operációs rendszert futtató csúcskészüléke.

  • Meizu m1 note - én elmentem a vásárba

    Az m1 note (így, kisbetűkkel) szinte minden szempontból csúcskészülék, csak éppen a külső és az árcédula árulkodik középkategóriáról, ám ne becsüljük alá a Meizu jól árazott phabletjét!

  • Meizu MX4 - reformkonyha kínai módra

    Két év után ismét náluk járt egy Meizu, és megint furán néztünk a sajátos Flyme OS-re. Azonban a különleges Android variáció mögött remek telefon lapul, kár hogy nálunk nem forgalmazzák.

Hirdetés