Beolvad a T-Mobile

A Cégbíróság tegnap bejegyezte a Magyar Telekom Rt. és a T-Mobile Magyarország Rt. egyesülését, valamint a 2005. december 20-i rendkívüli Közgyűlés által a Magyar Telekom alapszabályában elfogadott módosításokat, így március 1-jétől a T-Mobile jogutódja a Magyar Telekom Nyrt. lesz – közölték a társaságok. A T-Mobile a Magyar Telekom üzletágaként folytatja működését, valamint előírt kötelezettségeinek és vállalásainak teljesítését, így változatlan formában és megszakítás nélkül nyújtja szolgáltatásait ügyfeleinek. A változás nem ró feladatot a T-Mobile-lal szerződésben álló ügyfelekre – áll a közleményben.

Az egyesüléssel egy időben megváltozik Magyar Telekom neve is: az új cégnév Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság lesz. A társaság alaptőkéje – minthogy ők nem kívántak befektetőként részt venni a jogutód cégben – két részvényes pakettjével, összesen 43 385 darab részvény névértékével csökken.

Amint arról beszámoltunk, a Magyar Telekom igazgatósága még október elején határozott az összeolvasztásról. A döntés indoklásaként akkor elhangzott, hogy az egyesüléssel akár évi több tízmilliárd forinttal javulhat a csoport pénzügyi teljesítménye, élénkülhet a verseny a piacon, az előfizetők számára pedig előnyös lehet az egységes ügyfélszolgálat.

Ismert, hogy Sugár András volt T-Mobile-vezér tavaly szeptemberi távozását a sajtó összefüggésbe hozta az egyesítéssel. Lapértesülések szerint az egykori Westelt 1993-ban megalapító Sugár visszavonulásában az is szerepet játszhatott, hogy az önállósághoz szokott cégvezető nehezen viselte a Matáv-akvizícióval járó kötöttségeket, és nem értett egyet a két szolgáltató összeolvasztásának tervével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés