Beütemezte a szoftvertámogatást a OnePlus

A gyártó oldalán táblázatban láthatjuk, hogy melyik modell, meddig számíthat frissítésekre.

Egyre több gyártó fordít kiemelt figyelmet a terméktámogatás tisztázására és kommunikálására. A Samsung idén jelentette be, hogy az idei csúcsmodellek, egyes A-szériás eszközök és korábbi felső kategóriás készülékek három Android főverzióra és biztonsági frissítésre számíthatnak. A félreértések elkerülése végett még szemléltető példát is mellékeltek, hogyan kell kiszámolni a készülékre várható utolsó főverziót.


[+]

A OnePlus is hasonló megoldást választott, de ha lehet, még egyértelműbbet. A gyártó hivatalos honlapján táblázatban láthatjuk, hogy az adott készülék mikor kapja az utolsó biztonsági frissítést. Kicsit még hiányos a lista, de az már biztos, hogy a OnePlus 8, 8 5G, 8 Pro és Nord 2023 áprilisig, illetve júliusig szavatos biztonsági szempontból. Főverziót egyébként két évig kapnak a OnePlus eszközök, kivéve ugye a Nord N10-et és N100-at, ami valamiért csak egyet, ráadásul Android 10-zel mutatkozott be.

Előzmények

  • OnePlus Nord - északi sale

    Öt év kihagyás után készült el a második középkategóriás OnePlus telefon, és egyből 5G-t, 90 Hz-es OLED kijelzőt és négy hátlapi kamerát kínál, vonzó áron.

  • OnePlus 8 Pro - a túlgondolt

    QHD felbontáson 120 Hz-es OLED kijelző, 5G-s képesség, bivalyerős hardver, új kamerarendszer, IP-védettség, vezeték nélküli töltés - a hosszú sor végén azonban egy 1000 eurós árcímke figyel.

  • OnePlus 8 - újrahasznosítva

    Az 5G modem és az új hardver üdvözölendő, ám amíg a 8 Pro szintet ugrik felfele, a sima főként tavalyi receptből dolgozik.

Hirdetés