Biztonságos és innovatív Note 8-at ígér a Samsung

Tegnap részletesen ismertette a Samsung a Galaxy Note7 akkumulátorproblémáinak az okait, és a lépéseket, hogy a folytatásban eszközeik a lehető legbiztonságosabbak legyenek. Ha van haszna a Note7 végleges visszahívásával végződő történetnek, az mindenképpen a vásárlók biztonságra fordított figyelmének megnövekedése – senki nem vágyik olyan kellemetlen meglepetésekre, mint egy elfüstölő elektronikai eszköz, ami persze más gyártóval is előfordult már. A koreai visszahívási program keretében a Samsung már megemlítette a Galaxy S8 és Note 8 neveket, ami példa nélküli a szokásos titkolózás közepette, tegnap pedig, a sajtókonferencia levezénylése után DJ Koh, a gyártó mobilos üzletágának a vezetője ismét nyomatékosította: nincs vége a phablet szériának, lesz a Note5-nek utódja.

A Note6 kimaradt, hetes sorszámmal futott be a Note5 utódja
Hiába sikerült remekül a Galaxy Note7, végül teljesen kivonták a forgalomból [+]

„Egy jobb, biztonságosabb és innovatívabb Note8-cal fogok visszatérni” – deklarálta egyes szám első személyben a CNet mikrofonja előtt Mr. Koh, aki ezzel nyomatékosította, hogy személyes ügye a vásárlói bizalom visszaszerzése. Az biztos, hogy az érdeklődés továbbra sem szűnt meg az S Pennel szerelt Galaxyk iránt. „Vizsgálódásunk során kiderült, hogy nagyon sok lojális Note vásárlónk maradt.” A CNet hozzáteszi: bár 96%-át már visszaszolgáltatták a tulajdonosok a korábban értékesített Note7-eknek, mégis akad több ezer használója csak az amerikai Verizon hálózaton, mert – és ez fájhat a Samsungnak a legjobban – a phablet igazából baromi jól sikerült, még ha rövid életet is élt vagy él egyesek birtokában. „100%-os visszahívásra hajtunk” – tette hozzá Mr. Koh, hogy a Note7 fiaskót végleg le lehessen zárni.

Samsung Galaxy Note5 teszt
Jelen állás szerint a Note5 számít a legfrissebb forgalomban lévő Galaxy Note-nak +]

Érthető a Note széria iránti érdeklődés: ha van igazi megkülönböztetőjegye a Samsungnak az okostelefónia történetében, az kétségtelenül a méretes, S Pennel megsegített, feature-ökkel telepakolt phablet. Ugyanakkor garantálni kell az elkövetkező Galaxyk biztonságát minden egyéb szempont felett, hogy a vásárlók bizalommal döntsenek minden phablet atyja mellett, amikor a szokásos nyári-őszi fordulón a Note8 várhatóan befut. Az első lépés feltétlenül a Galaxy S8 pozitív szereplése kell legyen, és már annyi mindent tudni, hogy gyakorlatilag a bejelentés pontos dátumát fedi csak némi homály  – a legtöbb tipp szerint valamikor a barcelonai MWC után kerül erre sor.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés