Boldog 10. szülinapot, Redmi!

A Xiaomi ma 10 éve mutatta be az első Redmi modellt.

10 évvel ezelőtt mutatkozott be az első Redmi készülék, akkor még Xiaomi Hongmi (红米; Hóng mǐ) néven, ami ugyanúgy vörös rizst jelent, mint a Redmi, a brand újabb készülékgenerációinak érkezésével pedig már Redmi 1 néven ismerjük. A Mobilarena tesztje 2014 januárjában készült, a készülék olvasói felajánlásból érkezett, a konklúzió pedig abszolút pozitív volt.


[+]

A Redmi 1 MediaTek MT6589T szettel, 1 GB rendszermemóriával és 4 GB bővíthető belső tárhellyel, 4,7 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású LCD panellel, dual SIM-mel, 8 megapixeles szenzorral, FHD 30 fps videórögzítési lehetőséggel és 2000 mAh-s teleppel akkoriban vonzó középkategóriás ajánlatnak minősült, Kínában 48 ezer forintnak megfelelő jüanért, itthon pedig forgalmazótól függően 50-60 ezer forintos áron.

Xiaomi Hongmi (Redmi 1)
Xiaomi Hongmi (Redmi 1) [+]

A Redmi modellek azóta már szolgáltatói kínálatban is elérhetők, a magyar piacon pedig a Xiaomi az idei év első két hónapjában stabil második helyet foglalt el részesedés tekintetében a piacvezető Samsung után és a harmadik helyezett Apple között.

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

  • Xiaomi Hongmi - vörös rizs

    A Xiaomi csúcsmodellje után a középkategóriába szánt Hongmi is látogatást tett nálunk. Vajon az olcsóbbik modell is olyan vonzó, mint a MI-3?

Hirdetés