CeBIT: a Garmin újdonságai

A Garmin méretes standon várta az érdeklődöket Hannoverben, ennek meg is volt az oka. Négy új modellel jöttek ki az autós navigációs berendezések piacán, számos új funkcióval gazdagítva az egyébként sem szegényes felhozatalt.

nüvi 1300
nüvi 1300


Új sorozat indult 12XX és 13XX elnevezésekkel. A két modellcsalád funkcionalitása azonos, de az 1300-as gépek kijelzője 4,3 inches, szemben a másik szériával, ahol csak 3,5 inches átlójú képernyővel találkozhatunk. Közös tulajdonság azonban a vékonyított formaterv, illetve a gyalogos üzemmód előtérbe helyezése, amely a tömegközlekedési eszközöket is figyelembe veszi. Egyelőre négy német várossal indult ez a program, de az illetékes szerint folyamatosan fognak érkezni az újabb és újabb városok, Budapest sem fog hiányozni. Ezeket utólag lehet letölteni, városonként 10 eurós összeg fejében. Annak ellenére, hogy ez a termékcsalád a vékonyságával is próbál hódítani, az akkumulátor állítólag 7 órán keresztül is bírja a kiképzést.

nüvi 865T
nüvi 865T


A 765T utódja a 865T. Mindazt tudja, amit a korábbi modell, de teljes egészében vezérelhető hanggal is. Nem csak a cím megadása, hanem a komplett szoftver összes funkciója is irányítható ilyen módon. Ehhez bónuszban kapunk egy kormányra szerelhető távirányítót, amin egy gomb található, s ezt megnyomva tudja a navi, hogy most fülelnie kell, mert hangutasítás következik.

zümo 660
zümo 660


A motorosoknak fejlesztett zümo új taggal bővült, a 660-as vékonyabb és kevéssé extrém formatervvel bír, mint elődje. A vízállóság, és a gumirózott ház viszont továbbra is jelen van. A régi zümo 550 mellett készült egy nüvi 550 is, amely autókba szánt navi, de ez is vízálló és ütésálló lett.

nüvi 550
nüvi 550

Azóta történt

  • Júniusban jön a Nüvifone

    A Reuters értesülései szerint két hónapon belül debütál a Linux alapú Garmin-Asus navigációra kiélezett készüléke.

Előzmények

Hirdetés