CeBIT: iGO az iPhone-ban?

Tegnapi hír volt, hogy az iGO fut az Apple csodatelefonján is. Mivel erről nem kaptunk semmiféle sajtóinformációt, ezért ma visszamentünk a Nav N Go standjához, ahonnan gyorsan átkerültünk egy pici cég embereihez, úgy hívják őket, hogy Gomite.
A Gomite egészen nagyszerű ötlettel állt elő: alkottak egy aprócska eszközt, amely nem más, mint egy WLAN hotspot és egy GPS vevő, ehhez kapcsolódik az iPhone a Safari böngészőn keresztül, s ebben jeleníti meg az iGO felületét. A dologban az a nagyszerű, hogy bár nyilván az a nagy hír, hogy iPhone és iGO együtt, de innentől kezdve minden olyan eszköz, amely WLAN hálózaton képes kommunikálni képes lehet arra, hogy iGO-t használjunk rajta.

Nyilván az a kérdés, hogy mi a dolog költségvonzata. A Gomite kütyüje a nyáron jelenik meg, 100 eurós áron. Ehhez meg kell venni az iGO 8-at, s ezzel készen is vagyunk. A miniatűr eszköz 16-20 órán keresztül üzemel egyetlen töltéssel, utána miniUSB csatlakozón keresztül tud áramot felvenni. A frissítések pedig szintén WLAN hálózaton keresztül történhetnek, van egy apró admin felület, aminek a segítségével a netről le lehet majd rántani az újításokat.

Innentől kezdve egyértelmű, hogy egyszeri beruházással akár egy Symbian rendszerű Nokia vagy Sony Ericsson is alkalmassá tehető az iGO használatára. Okos megoldás, a Gomite nagyon bizakodóan tekint a jövőbe. Minden alapjuk meg is van rá.
  • Kapcsolódó cégek:
  • NNG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés