CES 2014: A Tégla tényleg méltó a nevéhez

Akinek elege van a túlságosan vékony, tepsiformájú telefonokból és abból, hogy az okos készülékeket naponta kell tölteni, netán a nosztalgia mellett rajongással gondol vissza az 1980-as évek téglatelefonjaira, az a The Brick névre hallgató eszközben megtalálta a választ a problémáira. Egy kettő az egyben típusú készülékről van szó, mely önmagában is képes működni egy SIM-kártya behelyezése után, de Bluetooth headsetként is funkcionálhat egy Android vagy iPhone mellett.


[+]

A többféle színvariációban is elérhető eszköz fizikai paramétereiről még a gyártó weboldalán sem lehet megtudni semmit, azonban a képeken jól látszik, hogy nem egy zsebrevágható valamiről van szó, a tömege pedig méretéhez képest elenyésző. A kijelző persze jelentősen kellemesebb paraméterekkel bír, mint a 30 évvel ezelőtti mobiltelefonok, de az 1,77 hüvelykes képátlóhoz párosuló 128 x 160 pixeles felbontással nem fog pixelsűrűségi rekordokat megdönteni. Az már nagyobb probléma, hogy SMS-ekből mindössze 100 darab fér rá, míg a névjegyzékben 300 ember adatait érhetjük el; ez a korlátozás a valóságban inkább lesz zavaró, mint jó értelemben nosztalgikus.

Maga a menürendszer pedig nagyon jól néz ki, a stílust abszolút át lehet érezni, ahogy a klasszikus kígyós játékkal is jó sokáig el lehet szórakozni, főleg, mert a pályán falak is vannak. A szórakozásnál fontos lehet a microSD bővíthetőség, a zenelejátszó és az FM-rádió, de fontos megjegyezni, hogy kihangosító hangszóró is van. A hangminőség a gyártó szerint beszélgetés közben nem kiemelkedő, de ez az eszköz valószínűleg nem is erről szól. Az 1000 mAh-s akkumulátor a méret alapján akár húszszor ekkora is lehetne, de a 14 órás beszélgetési, valamint az 1 hónapos készenléti idő meggyőző. Ráadásul még zseblámpa is van benne!


[+]

Az eszközt 69,99 USD-ért, azaz mai árfolyamon valamivel több, mint 15 ezer forintért elvileg Magyarországra is kihozza a gyártó, aki a CES-en ígért nekünk egy tesztpéldányt. A kérdés adott: vajon meg is fogjuk kapni? Ha igen, akkor lehet, hogy küldenek majd egy vezetékes telefonvonalra csatlakoztatható változatot is, ugyanis az is készül már.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés