CES 2015: Megnyomkodtuk a duplakamerás Honor 6 Plust

A Huawei az európai piacra a korábbi termékvonalát külön márkává szervezte, ez lett a Honor. Itthon is kapható a 6-os és a 3C nevű modell, mindkettőt volt alkalmunk tesztelni. A Las Vegasban megrendezett CES alkalmával azonban a Huawei elhozta az egyelőre csak Kínában kapható Honor 6 Plust is, amelyet egy viszonylag szűk körű koktélpartival egybekötött eseményen lehetett megnézegetni.


[+]

A Honor 6 Plus 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt kapott, amely az előlap 73,2%-át foglalja el. Oldalt két SIM fiókot is találunk, de a másodikba igény esetén microSD is kerülhet. A burkolat alatt a HiSilicon Kirin 925-ös chipset dolgozik, a grafikus gyorsításért egy Mali-T628 MP4 felel, a RAM mérete 3 GB, ezek alapján tehát a Honor 6 Plus a felsőbb kategóriákban próbál vásárlókat szerezni.

A telefon érdekessége a hátlapra tett kettős kamera. Két darab, 8 megapixeles modul van itt, amelyek egyszerre lőnek képet. Ahogyan a fenti videóban is látszik, ez arra jó, hogy utólag állíthassuk a fókuszt, így lehet olyan felvételeket készíteni, amelyeknél a mélységélesség variálásával látványos eredményt érhetünk el. Kipróbáltuk a kamerát rossz fényviszonyok között is, arra számítva, hogy a két optika összedolgozik és zajmentesebb fotót hoz létre, de nem tapasztaltunk a végeredmény kapcsán semmi rendkívülit.


[+]

A Honor 6 Plus 4.4.2-es Androidot kapott, bár az alsó vezérlőgombok kialakítása már az 5.0-s rendszert idézi. A felület a Huawei saját fejlesztése, az itthon is kapható Honor 6-on még az EmotionUI 2.3-as verziója, a Honor 6 Pluson viszont a 3.0-s variáns dolgozik. A felület témázható és nagy mértékben testreszabható, állítható a kijelző színhőmérséklete, vannak gesztusok, kérhetünk egyszerűsített főképernyőt, a navigációs sáv ikonjainak sorrendje is módosítható. A Honor 6 Plus várható piacra kerülésének időpontjáról nem kaptunk érdemi információt.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés