CES 2016: Két Pixi 4 modellt állított ki az Alcatel

Mint arról már korábban beszámoltunk, az Alcatel útnak indította a Pixi 4 termékcsaládot, melybe két tablet, valamint három új mobil tartozik. Az ilyenkor szokásos standbejárásunknál utóbbiakból kettőt meg is találtunk, méghozzá a Pixi 4 (3.5), valamint a Pixi 4 (6) modellt.

Alcatel Pixi 4 (6)
Alcatel Pixi 4 (6) [+]

A 165 x 83,8 x 8,3 Pixi 4 (6) valóban elég méretes darab, hiszen 6 hüvelykes, HD felbontású kijelzőt kapott. Ezzel egyébként az a célja a gyártónak, hogy az alsó kategóriában is lehessen nagy képernyővel szerelt mobilt választani. Az 1,1 GHz-es skálázott négymagos processzor, a Snapdragon 210 chipset és az 1 GB RAM akadozás nélkül meghajtja az Android 6.0 operációs rendszert, persze azért arra nem szabad számítani, hogy a legújabb játékok is elfutnak majd.

Alcatel Pixi 4 (6)
Alcatel Pixi 4 (6) [+]

A 8 megapixeles kamera is minden bizonnyal arra jó, hogy ha muszáj, akkor azért vállalható felvételeket lehessen készíteni. A kijelzőn látottakból próbáltuk megállapítani a képminőséget, és nagyjából tényleg ez jött le. Tárhelyből 8 GB-ot kapott a készülék, ez microSD-vel tovább bővíthető. Az LTE, a WiFi, a Bluetooth, a GPS nem maradt el, az akkumulátor 2580 mAh-s.

Alcatel Pixi 4 (3.5)
Alcatel Pixi 4 (3.5) [+]

A Pixi 4 (3.5) a régi időket idézi, 3,5 milliméteres hagyományos TFT panel, méghozzá 320 x 480 pixeles felbontással. Kíváncsi is voltam, milyen élőben a kütyü: kicsi. És használható, hiába a kétmagos processzor, a MediaTek MT6752 SoC és a mindössze 512 (!) MB RAM, egész kezes a rendszer, mondjuk elég jó árazás kell ahhoz, hogy labdába tudjon rúgni, hiszen már az alsó kategóriában is jóval jobb felszereltséggel rendelkező mobilok bukkannak fel.

Alcatel Pixi 4 (3.5)
Alcatel Pixi 4 (3.5) [+]

A 4 GB-os adattároló viszont a microSD bővíthetőség ellenére is sajnos elég karcsú, hiszen ennek felén az Android terpeszkedik, így ez a masina tényleg csak a legszükségesebb feladatok ellátásra képes. A 2 megapixeles fényképezőgép a "futottak még" kategóriába sorolható, VGA-s társával együtt.

Utazásunkat az LG támogatta

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés