CES 2020: Prémium elektromos rollert hozott az Unagi

Fejlettebb hajtást, jobb anyaghasználatot és variálható külsőt kínál, mint a Xiaomi, az ára viszont elég húzós.

Ha valaki az év egyik felében ki tudja váltani elektromos rollerrel az autót a napi ingázásban, könnyedén kiszámolhatja, mennyire gyorsan meg tud térülni egy Xiaomi M365 vagy M365 Pro ára, így a döntés nem csak a környezetre és a forgalomra, de a pénztárcánkra is jó hatással lesz. Az Unaginak köszönhetően azonban mostantól az elektromos rollerre is gondolhatunk prémium kiegészítőként, konfigurálgathatjuk kedvünkre mindenféle színnel és mintázattal, illetve ezzel párhuzamosan fizethetünk érte akár 1000 dollár (körülbelül 300 000 forint) fölötti összeget is.

A francia központtal rendelkező, de természetesen Kínában gyártató cég szerint azonban jóval többről van szó, mint a külső. Egyrészt, az Unagi dupla motoros változata jelentősen több teljesítményt és nyomatékot (1000W, 32 Nm) kínál, mint a piac legtöbb szereplője, illetve jobbak anyaghasználatban és összeszerelési minőségben is. A helyenként karbon, máshol alumínium felépítésű roller könnyen összecsukható, szimpla motoros, hátsókerekes változata nagyjából 10 kilót nyom a mérlegen, de a dupla motoros kivitel is 12 körül marad.


[+]

Az összkerekes modell egyébként leginkább gyorsulásban tud többet, végsebességben mindkét Unagi 27 km/h körül tud, és a 25 km körüli hatótávjuk is nagyjából megegyezik. Tölteni a 67,2 wattos gyári adapterrel körülbelül 5 óráig kell egy teljes lemerülés után, az akkumulátoruk 9 Ah-s. Első lámpájuk 1,8W-os, magas fényerejű led, hátsó sárvédőjén pedig szintén ledes féklámpa virít.


[+]

Elsőre igen meggyőző volt a váz merevsége, ám a pálya, ahol ki lehetett próbálni ezeket a rollereket, tükörsima volt, és valószínűleg nem véletlenül: semmilyen aktív rugózás nincs, és a két gumiabroncs is tömör a 7,5 hüvelyk átmérőjű kerekeken, tehát a kátyús, hullámos utakat valószínűleg a legtöbb társához hasonlóan nem fogja szeretni. Ami még a kevésbé pozitív dolgok között említhető, az a fék: sima motorfék áll rendelkezésre a kerekeken, ennek megfelelő hatékonysággal, vész esetén (és itt most a gyártó szavaival éltem) ezt a sárvédőfékkel lehet kiegészíteni.

A CES 2020-ra vonatkozó bejelentésük a további deisgntervekről szólt: a részegységenként választható színek mellé hamarosan egyedi mintázatok is megjelennek, és állítólag dolgoznak azon is, hogy egy online szerkesztőben, teljesen egyedi mintájú rollert konfigurálhasson a felhasználó. Az E250 névre hallgató, szimpla motoros modell indulóára 840 dollár, az E500-é pedig 990 dollár, a szállítás ingyenes. Egy év garancia jár a termékekhez, állításuk szerint a tartósság az Unagi egyik legnagyobb előnye, kár, hogy ezt nem merik jótállásban is megmutatni.

Előzmények

Hirdetés