CES 2020: Van értelme a Segway guruló fotelének

Rengeteg roller és egyéb elektromos guruló bigyó után most egy széket mutatott be a Segway.

A Segway egy már szinte köznevesült márkanév, amely alapvetően a giroszenzorokkal egyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású városi járműszerűséggel tett szert világhírre, aztán ennek lettek különböző mutáció, Ninebot néven pedig rollerek és egyéb bigyók is készültek, szóval egy ideje benne vannak az úgynevezett mikromobilitás témájában. A CES-re meg elhoztak egy széket.


[+]

De ez a szék inkább fotel, roppant modern kinézete van neki és pont azt tudja, amit az olvasó elképzel: bele lehet ülni és haladni lehet vele erre-arra, akár 25 km/h-val is, ami azért egy foteltől relatív életszerűtlen volt eddig. Az egyenúylt ugyanazzal a technológiával tartja, amivel a klasszikus Segway eszközök, csak itt éppen egyáltalán nem kell nekünk dülöngélni benne.


[+]

A cég egyelőre nem kínálja kiskereskedelmi forgalomban az ülő-guruló járművet, ennek több oka is van, de leginkább az, hogy ez már tényleg az a méret, ami a kerékpárutakon inkább forgalmi akadály, úttesten viszont veszélyes. Viszont egy csomó más területen van létjogosultsága, kiváló példa erre egy nagyobb reptér, ahol jelenleg is látható személyzetet foglalkoztatnak abból a célból, hogy a mozgásukban bármilyen módon korlátozott utasokat elvigyék a géptől a terminálba, vagy egyik kaputól a másikig, hiszen sokszor ez több száz méteres gyaloglást is jelent amúgy az egészséges utasok számára is.


[+]

De javasolják nagy méretű ipari létesítményekbe is (gyárak, üzemek, erőművek, raktárak), ahol valakinek az a dolga, hogy sokat közlekedjen zárt térben, jól jöhet őrszolgálatra és egyéb biztonsági feladatokra is, szóval nem kell hozzá nagy fantázia, hogy belássuk, hogy vannak területek, ahol a Segway széke tökéletes megoldást kínál.

Előzmények

  • Seat EXS KickScooter bemutató

    A spanyol autómárka neve alatt futó elektromos roller első-hátsó rugózással és defektmentességgel kecsegtet, ennek ellenére nem kompromisszummentes.

Hirdetés