CES 2024: Nyolcvanórás üzemidőt ígér az EarFun fejhallgatója

Fejhallgatót és fülhallgatót vitt az EarFun a CES-re, új Bluetooth hangszóróval is készül a cég.

Két teljesen új terméket mutatott be az EarFun a CES kiállításon. Ezek egyike a Wave Pro fül köré ülő vezeték nélküli fejhallgató, a másik pedig az UBoom X hordozható Bluetooth hangszóró. De érkezik az EarFun Air fülhallgató második generációja is.

 


[+]

A Wave Pro a gyártó első olyan vezeték nélküli fejhallgatója, melyben van hibrid ANC, illetve támogatja a Sony által fejlesztett nagy felbontású LDAC audiokodeket is. Teoretikusan akár 32-bit/96kHz-es audioátvitelre is képes a Wave Pro, de azért ez több tényezős egyenlet, valószínűleg az átlagos felhasználó inkább az analóg 3,5 mm-es hangátvitellel fogja elérni a magas minőséget. Mindenesetre megvan a Hi-Res Audio minősítés. A hangokat a 40 milliméteres DLC (Diamond-like carbon) tekercses dinamikus meghajtók szólaltatják meg, 40 kHz-ig terjedő frekvenciaválasszal és a gyártó ígérete szerint “gazdag részletességgel, sokoldalú, dinamikus hangképpel.”


[+]

Tölteni USB-C csatlakozón keresztül lehet a Wave Pro fejhallgatót, és papíron lenyűgözőnek tűnik az ígért 80 órás üzemidő. Adott a gyorstöltés is, 10 perc a töltőn 10 órányi működésre elegendő energiát biztosít. Van beépített mikrofon és 55 ms-os válaszidőt ígérő alacsony késleltetésű mód játékokhoz, valamint adott a Bluetooth multipont kapcsolat lehetősége is. A fejhallgató kagylóit pedig be lehet hajtani a fejpánthoz, így kisebb helyen tárolható, mint mondjuk egy Sony WH-1000XM5 vagy egy Bose (NCH) 700. Az európai árat egyelőre nem ismerjük, amerikai dollárban 80-at határozott meg a gyártó, ami 28 ezer magyar forintnyit jelent, márciusban lép majd piacra a termék.


[+]

Ezen felül érkezik a UBoom X hordozható Bluetooth hangszóró is hamarosan a márka kínálatába. Ez az általunk is bemutatott UBoom L-nél nagyobb hangszóró lesz, a gyártó 80 wattos teljesítményt ígér a négy meghajtós kialakítással. A UBoom X megfelelt az IPX7-es szabvány követelményeinek, így valamennyire vízálló, a beépített akkumulátorral pedig 30 órás üzemidőt ígér rá a gyártó. Itt Bluetooth 5.3-as kapcsolaton keresztül mehet a zene az analóg mellett, van beépített mikrofon hívások kezelésére és opció több hangszóró sztereó párosítása. A töltés USB-C csatlakozón keresztül történik, és van egy extra USB-C kimenetként is a hátoldalon, amellyel más eszközt tölthet az ember az UBoom X akkumulátoráról. Természetesen megvan a bulihangszórók elmaradhatatlan kelléke is, a több színben világítani képes LED fény. Itt az ár 180 USD, ami 62 400 forintnyinak felel meg.


[+]

Ezek mellett jön még az év folyamán a gyártótól az EarFun Air 2 vezeték nélküli hallójáratban ülő fülhallgató is, ez is Bluetooth 5.3-as kapcsolatra vált és meglesz benne az LDAC kodeken keresztül történő hangátvitel lehetősége. Itt 10 mm-es gyapjúkompozit dinamikus meghajtók szólalnak meg, a zajszűrésért és a telefonhívásokért pedig fülhallgatónként négy mikrofon felel majd. A fülhallgatónál is meglesz a multipont kapcsolat lehetősége, az IPX7-es nedvességállóság és az 55 ms alatti késleltetés játék módban. A hordozó bölcsőt lehet majd vezeték nélkül tölteni és az üzemidő összesen 40 óra az ígéret szerint. Ez úgy jön össze, hogy a fülesek 9 órán át tudnak majd zenét lejátszani, a töltőtokban pedig 31 órányi működéshez elegendő tartalék lesz. Két változatban lehet majd kapni, a kicsit drágábbikban lesz aktív zajszűrés, az alapmodellben nem. Ennek az értékesítése hamarosan indul.


[+]

Minden eszköz az EarFun alkalmazásán keresztül vezérelhető és személyre szabható, az Air 2-nek az ára viszont még egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

  • EarFun UBOOM L - hangszóLó

    Sok-sok fülhallgató után érkezett egy viszonylag olcsó Bluetooth hangszóró is szerkesztőségünkbe az EarFuntól.

  • EarFun Air teszt

    Az Indiegogón indult, lelkes kínai márka második fülhallgatója jelentősen jobban sikerült az előzőnél, érdemes felfigyelni rá.

Hirdetés