CES 2024: Frissítette az Asus a ROG fülhallgatót

A Cetra True Wireless Speednova telefonokkal és számítógépekkel is kompatibilis, ultra-alacsony késleltetéssel és csontrezgéses mikrofonnal is rendelkezik.

Több új Asus ROG eszköz debütált ma, köztük az új ROG Phone 8 és 8 Pro. Frissítette a tajvani cég a kiegészítőit is, megérkezett a ROG Cetra True Wireless fülhallgatók második generációja, a ROG Cetra True Wireless Speednova (amire az egyszerűség kedvéért ezután csak Speednovaként hivatkozunk). A külsőleg nem sokat változó fülhallgató a Bluetooth mellett 2,4 GHz-en is képes forráshoz csatlakozni, ehhez adott a dobozban egy USB-C vevő. Ennek használata akkor javallott, ha valaki szeretné minimálisra csökkenteni a késleltetést, vagy szeretné kihasználni a nagy felbontású hangátvitelt (24-bit 96 kHz, LC3+ kodek). A Speednova “hibrid multipont” kapcsolattal is rendelkezik, mely felismeri, hogy Bluetooth-on telefonról vagy 2,4 GHz-en át számítógépről érkezik a jel és automatikusan vált.

A fülhallgató és a 2,4 GHz-es vevő
A fülhallgató és a 2,4 GHz-es vevő (forrás: Asus) [+]

Megvan a fülhallgatóban az adaptív aktív zajszűrésre a lehetőség, ez a hallójárat felé irányított mikrofont használja és az érzékeltekhez igazítja az ANC erősségét. A mintavételezést másodpercenként ezerszer végzi el, az Asus szerint így rendkívül pontos és hatékony működése, adaptív módban a külső zajokat akár 31 dB-el is képes csökkenteni még akkor is, ha nem tökéletes a gumiharangok okozta passzív izoláció a fülkagylóban. Van az adaptív módban helyzetfelismerő is, mely három opcióhoz képes alkalmazkodni — otthon, utazás, utca —, és ezekhez illően állítja a zajzár és az hangátengedő mód közötti egyensúlyt.

Alapvetően a ROG Phone mellé ajánlja a cég a kiegészítőt
Alapvetően a ROG Phone mellé ajánlja a cég a kiegészítőt (forrás: Asus) [+]

A beépített csontrezgéses mikrofonok kiegészítik a normál mikrofonokat a Speednovában, az Asus szerint ezzel elérhető, hogy játék vagy telefonhívások közben tökéletes legyen a viselő hangjának felvétele. Az üzemidőre vonatkozó ígéret 46 órát tartalmaz Bluetooth kapcsolattal és 36 órát a 2,4 GHz-et használva. Mivel ROG termékről van szó, így természetesen megvan az Aura RGB logó a fülhallgatók fején. A Speednova feketében és fehérben készül, megvan a vezeték nélküli töltés lehetősége és az IPX4-es védelem nedvesség ellen.


(forrás: Asus) [+]

Az eszközt a 2024-es Q1-ben, vagyis az első három hónap valamelyikében dobja majd piacra az Asus, egyelőre árat és célpiacokat nem közöltek. Az első generációs ROG Cetra fülhallgatók 99 amerikai dollárért, itthon pedig 40 ezer forintért kerültek piacra, így hasonlóra lehet majd számítani a Speednova árazásában is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés