CES 2024: Kaktuszból készít iPhone-tokot az OtterBox

És Apple Watch óraszíjakat is. Azt állítják, a kaktuszalapú műbőr tartósabb, mint az Apple megosztó minőségű FineWoven anyaga.

Kicsit befürdött az Apple az iPhone 15-ök mellé bemutatott FineWoven anyagú tokokkal, a fenntartható (újrahasznosított anyagokból készült) iPhone-védő ugyanis jóval gyengébb minőséget képvisel, mint a cég korábbi bőr tokjai. Az Apple a fenntarthatósági törekvései miatt tíz év után 2023-ban egyébként kivezette a bőr kiegészítőket teljes kínálatából, már csak a Beats Studio Pro fejhallgatón, illetve harmadik féltől származó termékeken található bőr az Apple boltjában. A mögöttes ok az Apple fenntarthatósági feje, Lisa Jackson elmondása szerint az, hogy az Apple mértékében a bőr kiegészítők gyártása jelentős karbonlábnyomot hagy maga után, ez pedig nem összeegyeztethető a cég fenntarthatósági politikájával. A FineWoven viszont gyorsabban és csúnyábban öregszik az internet szerint, mint az egykor ugyanannyiba kerülő bőr tokok.

Az OtterBox új, kaktuszalapú műbőr tokjai és MagSafe tárcájuk
Az OtterBox új, kaktuszalapú műbőr tokjai és MagSafe tárcájuk [+]

A bőr helyettesítésére évek óta vannak kísérletek, például almából, ananászlevélből, gyümölcshulladékból készült szintetikus bőr, de opció a parafa használata alapként, illetve az újrahasznosított műanyag is, de leggyakrabban a poliuretán. Feltehető a jogos kérdés, hogy mennyivel jobb a bolygónknak a még több műanyag legyártása a bőr helyettesítésére, ezt kerülné ki az OtterBox azzal, hogy kaktuszleveleket használ alapul az új Symmetry Series Cactus Leather termékvonalban.


(forrás: OtterBox)

Az iPhone 15-höz készülő tokok és az Apple Watch órákhoz készülő szíjak anyaga a nopal kaktusz (fügekaktusz) érett párnáiból betakarított rostokból és fehérjékből áll össze, a szüret pedig nem jár a kaktusz elpusztításával. Más növényi alapú megoldásokhoz képest kevesebb vizet is kell felhasználni a gyártási folyamat során az OtterBox szerint, mivel a fügekaktusz nedvdús növény, azzal pedig, hogy nem jár a növény halálával a szüret, több CO2-t köt meg, amíg a körforgásban marad.

Az Apple Watch szíjak
Az Apple Watch szíjak [+]

A tokok megfeleltek a DROP+ standardnak, vagyis nem kevésbé ütésállók, mint bármilyen más iPhone-védő a gyártótól. A tokban megvan a MagSafe mágnes gyűrűje, készül mágneses bankkártya tartó is. Az új, kaktuszalapú kiegészítők a tavasztól lesznek elérhetők az OtterBox kínálatában és az Apple Store-ban, a telefontokok 60 amerikai dolláros áron, a MagSafe pénztárca 50 dollárért, az Apple Watch szíjak pedig 40 dollárért lesznek elérhetők. Színek terén a fotókon látható fekete, barna, zöld és lila opciók jönnek első körben.

Azóta történt

Előzmények

  • Új iPhone, új tokok

    Az iPhone 5S számára aprólékosan kidolgozott bőrtokot, az 5C számára pedig játékos-lyukacsos burkolatokat mutatott be az Apple.

Hirdetés