CES 2024: Olcsó flip telefonnal készül a Blackview

Eljött az ideje, hogy a technológia kedvezőbb áron szélesebb körben elterjedjen?

A Blackview standján láthatóan a legnagyobb büszkeség a Hero 10 nevű modellt övezte, amely a gyártó első összecsukható telefonja, de jóval olcsóbb, mint mondjuk egy Galaxy Z Flip5, lévén a kínai cég azt tervezi, hogy 550 dollárért dobja majd piacra az idei évben a telefont, ami még akkor is féláron van, ha minden adóterhet és szállítási költséget rászámolunk.


[+]

Ugyanakkor viszont a Hero 10 nem egy csúcskategóriás termék, hiszen egy középkategóriás és kissé koros MediaTek Helio G99 hajtja meg, de kap 12 GB RAM-ot és 256 GB belső tárhelyet. A kijelző kinyitva 6,9 inches, 1188 x 2790 pixeles felbontású AMOLED, de az összecsukott mobil egy kör alakú külső megjelenítőt is kapott 1,3 inches átlóval és 360 x 360 pixeles felbontással. A szoftver Android 13, amire a DokeOS 4.0 került rá, noha ez nem sokban tér el az alaprendszertől.


[+]

Az akkumulátor két részből áll, egy 2700 és egy 1300 mAh-s darabra osztották fel, az üzemidő nem ígérkezik kiemelkedőnek, viszont a 45 wattos töltési sebesség adott. Kettő kamera van a fedlapon, 108 megapixeles a főszenzor, az ultraszéles pedig 32 megapixelt tud, de belülre is jutott egy 8 megapixeles szelfikamera. A Hero 10 tehát egy nagyon átlagos, mostanra már talán hardveresen a középkategória alját képviseli, viszont összehajtható. A zsanér nem tűnt rossznak, a hajlítási gyűrődés nem nagyobb, mint egy Z Flip5-nél, a kérdés az, hogy hányan akarnak majd felsőkategóriás árat fizetni egy középszintű telefonért csak azért, mert az hajlítható.

Azóta történt

Hirdetés