CES 2024: Készül a soha le nem merülő fül- és fejhallgató második generációja

Marad a napenergiával töltő Powerfoyle felület, kecsesebb lesz a dizájn és érkezik az adaptív zajszűrés az Urbanista Phoenix és Los Angeles második változatába.

Bejelentette az Urbanista, hogy fejlesztés alatt áll a Phoenix in-ear vezeték nélküli fülhallgatójuk és a Los Angeles vezeték nélküli fejhallgatójuk második generációja, az év második felében pedig piacra is dobják az eszközöket. Az alapok nem változnak, a Phoenix hordozótokján és a Los Angeles fejpántján továbbra is ott lesz az Exegertől származó Powerfoyle felület, mely akár közvetett fénynek kitéve tölti a fül- és fejhallgatót, ám a második generációs modellekben frissítik a belső komponenseket, így az Urbanista szerint nagyobb hatékonyságot érnek el a töltés és az akkumulátoros üzemidő terén egyaránt.

Balra a Phoenix, jobbra a Los Angeles
Balra a Phoenix, jobbra a Los Angeles (forrás: Urbanista Audio) [+]

Az árak is változnak, egyelőre csak az amerikai dollárban megadott összegeket ismerjük, de várhatóan euróban is hasonló lesz a helyzet. A Los Angeles második generációja 179 dollárért kerül piacra (199 dollár volt az első), a Phoenix pedig 129 dolláros nyitóáron indít (149 dollár helyett). Az Urbanista szerint sokkal kényelmesebb lesz a két új eszköz, ezt azzal sikerült elérniük, hogy csökkentették a beépített akkumulátorok méretét. Ettől függetlenül az az ígéret, hogy napi négy órányi zenehallgatással és átlagosan 10 órányi fénynek való kitettség mellett — ebbe beletartozik az ablakon át besütő és közvetlen napfény, valamit a nem természetes fények is — a fejhallgató 50 napig, a fülhallgató pedig akár 100 napig is bírja, mielőtt lemerülne. Természetesen az USB-C csatlakozó megmaradt mindkét eszközön a töltéshez, a Los Angeles fejhallgatón pedig megjelenik a 3,5 mm-es audio csatlakozó. Az üzemidő számszerűsítve, fénynek való kitettség nélkül az Urbanista szerint 60 óra lesz a Los Angeles fejhallgatón és 40 óra a Phoenix fülhallgatón a tokkal együtt, ha valaki esetleg egy tökéletesen sötét szobában hallgatna zenét.


(forrás: Urbanista Audio) [+]

A Phoenix mérete minimálisat változik, az elődhöz képest kisebb lesz, IPX4-es védettség helyett a fülhallgatók pedig IP54-et kapnak és jobban kezelhető lesz a multipont kapcsolat az alkalmazáson keresztül. A Los Angeles fejhallgató pedig megkapja a multipont funkciót, ez az elődből hiányzott. Mindkét modellben intelligensebb lesz az aktív zajzárat kezelő algoritmus, és újdonság lesz az adaptív zajszűrés, mely a környezeti hangok változásához igazítja majd az ANC erősségét. Európában várhatóan az IFA kiállításon láthatjuk majd először a második generációs Phoenixet és Los Angelest, de a gyártó weboldalán fel lehet iratkozni értesítésekre az újdonságokkal kapcsolatban.

Előzmények

Hirdetés