Hirdetés

CES blog: Kezdődik a világ legnagyobb kütyükiállítása

Mi négy év után térünk vissza Vegasba, hogy mindent feltegyünk a pirosra.

A CES a jelek szerint újra a Covid előtti pompájában ragyog, a helyszín pedig ehhez tökéletes hátteret biztosít, mert továbbra is Las Vegasban rendezik meg. És várhatóan teljes káosz lesz, mint mindig. Ennek két oka van: Vegasban amúgy is óriási állandóan a zsúfoltság, a kiállítás pedig két helyszínen zajlik, egyrészt a Convention Center nevű expoterületen, másrészt pedig a Venetian kaszinó hátsó részében kialakított, többszintes hodályban (Sands), a kettő között pedig buszokkal viszik a látogatókat. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a sajtónapokon (január 7-8) a rendezvényeken a Madalay Bay hotelben tartják, ami pont a belváros (Strip) másik vége, amúgy pedig egy csomó cég tart összejöveteleket teljesen random hotelekben, ahová vagy eljut az ember a kiállítási buszokkal, vagy felugrik a monorailre, vagy gyalogol irtó sokat. Mert az továbbra is jól hangzik, hogy jobbra a második épület, csak itt egy épület akkora, mint egy kerület.


[+]

Fentiek miatt idén kicsit más taktikával futok neki a tudósításnak. Nem állapodtam meg kismillió céggel arról, hogy a meghatározott időben és a meghatározott helyen ott leszek, mert egyáltalán nem biztos, hogy ezt meg tudom oldani anélkül, hogy az időm zömét ne valami járművön ülve töltsem el. Persze vannak olyan rendezvények, amelyeken ott kell lenni, a Showstoppers és a Pepcom mellékkiállításai mindig jók szoktak lenni, a Sony bejelentése is izgalmas lehet, benézek a Bosch sajtótájékoztatójára is, meg nyilván elmegyek a minket támogató Earfunhoz is csevegni, lelkesen jelentkeztem korábban egy fordítógép és egy spéci e-bike bemutatójára is, meg kéne nézni az Asus kitelepülését is valami hotelben, de amikor már a negyvenedik, általam nem ismert cég küldött meghívót, hogy nézzem meg az itthon talán nem is releváns fejlesztésüket, akkor stratégiát váltottam.


[+]

Négy napos a kiállítás, ebből kettőt letolok a Convention Centerben, kettőt pedig a Sandsben, plusz a sajtónap. Megpróbálom szisztematikusan végigjárni mindazt, amire képes vagyok, ahol érdemes, ott megállok, beszélgetek, kipróbálok, közben figyelem azoknak az újságoknak a híreit, akik nem egy, hanem harminc újságírót tudnak delegálni, ők helyettem is felfedezik az érdekes dolgokat és nekem már csak annyit kell tennem, hogy odalátogatok szintén.

Az már most látszik a kiállítói lista és az engem bombázó cégek összetételéből, hogy a CES-en minden van. Az egy dolog, hogy lesz telefon is (Sony, Asus, Motorola, meg mindenféle kínai), de komplett csarnokokat tölt majd meg a fitnesz/egészség, a szépségápolás, az okosotthon, a fenntarthatóság és az autóipar is. Előre szólok, hogy nincs esélyem mindent felgöngyölíteni, de igyekszem. Aztán persze a CES-en ott van a szórakoztató elektronika: tévék, projektorok, hangfalak, no meg ott van a háztartási vonal: hűtők, sütők, mosógépek, ezeket elegánsan át akartam ugrani, de ott lesz a Hisense is, oda viszont csak azért elsétálok, mert egy bizonyos Ken Hong nemrég a Hisense kommunikációs igazgatója lett, jó lenne vele megint találkozni.


[+]

Nem szeretnék vekengeni azon, hogy amúgy mekkora káosz és rohanás volt az egész utat megszervezni, szponzort találni és mindent elintézni rövid határidővel, mert elég álságosnak tűnhet, hogy megyek két hétre Amerikába, aztán itt nyönyörgök. De a CES után a következő állomás San José, mert ott lesz a Galaxy Unpacked, nyilván azt sem szabad kihagyni, az egészet pedig úgy sikerült büdzsé szempontjából kordában tartani, hogy a méltán népszerű és roppant összeszedett dr. Legendd Tamás Zsolt lesz állandó árnyékom (vagy én az övé), mert mindenhol közös szobában leszünk és még a Vegas-San José repülést is együtt oldjuk meg, szóval így végeredményben nem vagyok teljesen magam, hanem közös erővel próbálunk minél több anyagot összeszedni és minél több helyre eljutni.

És a végén feltesszük a maradék pénzt a pirosra.

Azóta történt

Hirdetés