Hirdetés

CES blog: Mindjárt megyünk, de most hárman

Ezt azért várjuk. Igazából már vagy fél éve várjuk, amikor kiderült, hogy 2020-ban is lesz támogatónk, méghozzá a Xiaomi.hu. Az eredeti terv az volt, hogy szentkuti11 és jómagam ugrunk ki Nevadába ketten, én már voltam párszor, a kollega még sosem, szóval gondoltuk, hogy ez egy jó párosítás lesz, mert én nyilván szívesen bóklászom megint Zionban és a Death Valley-ben, neki pedig minden új lesz, szóval terveztünk egy laza körtúrát San Franciscóból és oda vissza.

Az útvonal
Az útvonal [+]

Aztán AliceWake megragadott egy lehetőséget és megpályázta, hogy a CES szervezői őt vigyék ki. És tökre meg is nyerte a lehetőséget, szóval nyilván meglehetősen lelkessé vált és természetesen kijelentette, hogy nehogy már ő ne jöjjön körtúrázni, szóval addig kavart, amíg meggyőzte a CEA-t, hogy őt is San Franciscóba reptessék akkor, amikor mi is megyünk. Persze nála nem volt kérdés, hogy a repjegye ötször kényelmesebb, mint amit mi sakkoztunk össze elsősorban az anyagi lehetőségeinket szem előtt tartva, szóval bár szinte percre ugyanakkor indulunk Ferihegyről, ő simán átszáll egyszer Frankfurtban, aztán premium economy osztályon elcsücsül tizeniksz órát és leszáll Friscóban. Mi meg előbb Amsterdam, onnan Seattle, aztán onnan Frisco, de mivel nálunk szűkre vannak szabva az átszállási idők, ezért igazából végeredményben pusztán kábé 2 órával ér oda hamarább, s mivel neki még ott be is kell haladnia az USA-ba hivatalosan (amit mi megcsinálunk Seattle-ben), ezért olyan sokat nem fog ránk várni.

A szállásunk Zion mellett
A szállásunk Zion mellett [+]

Viszont nyilván az eredetileg szépen megtervezett, férfiasan romantikus utunkat és szállásainkat át kellett variálnunk, hogy a hölgy is komfortosan érezze magát, tehát volt némi variálás nem csak a szállások, hanem az útvonal kapcsán is, de azért persze így is szépen összeállt a dolog. December 28-án érünk San Franciscóba, ahol január 1-ig fogunk élményeket gyűjteni, lesz bortúrázás a Napa Valley-be, nekem pedig egy extra lehetőségem adódott, hogy a Google székházban ebédeljek és nyilván körül is szeretnék nézni. Nem csak a Google-nél, hanem akkor már a Szilícium-völgyben is, meg nyilván csinálunk városnézést, meg villamosozást, meg azért az éjfélt csak megvárjuk a Union Square-en 31-én.

Napa Valley
Napa Valley [+]

Aztán másnap egész napos autózás (olyan ajánlatot gereblyéztem össze a Hertztől, hogy már én érzem magamat pofátlannak), majd egy teljes nap Death Valley, aztán át Zionba, ott is egy teljes nap, aztán persze jön a CES Vegasban (valami 6 nap), majd megyünk Los Angelesbe, aztán vissza a parti úton úgy, hogy még egy szállást tudtunk lőni Monterey-ben. Úgyhogy korrekt útnak ígérkezik (mint rendesen), ezúttal én leginkább a guide leszek, mert már nem először járok erre, de remélhetőleg a másik két jómadár nagyon fogja élvezni.

Monterey
Monterey [+]

Nyilvánvalóan durran a blog, amit látunk, tapasztalunk, átélünk, azt ide megírjuk, gondolom, hogy lesz kaland bőven. Sőt, felélesztjük rövid időre a Mobilarena YouTube csatornáját is, hogy ha időnk engedi, akkor vlog is legyen. Tök jó lenne napi frissítéssel, de hát ezt majd a különböző szállásoknál adódó WiFi-kapcsolat fogja determinálni, meg persze az is, hogy mennyire hullafáradtan zuhanunk be egy-egy nap végén az ágyakba. Ebből az is következik, hogy csak szőrmentén lesz megvágva minden, talán elnézitek, hogy nem a proper vágás és vizuális látványvilág lesz a fő szempont, hanem hogy tudjunk valamit prezentálni. (Összeszedettebb anyagok majd a Bog utazik csatornán lesznek idővel.)

Bréking! Újdonság! New! Noveau!

Ellőttünk egy Mobilarena Instagram-fiókot is, nem csak a CES (meg USA) miatt, hanem egyébként is egy csomószor van olyan, hogy egy-egy képet szívesen megosztunk a szerkesztőségi "munkáról", nyugodtan kövessetek be minket, tökre fogunk igyekezni, hogy jópofa dolgokat osszunk meg.

A CES 2020 csapat
A CES 2020 csapat

Bone marad tehát itthon ezúttal, de mivel ő volt tavaly, ezért valahogyan kibírja, próbálja tartani a frontot, de persze masszívan dolgozunk előre is, hogy amíg mi éppen a térerő nélküli sivatag közepén homokvárat építünk, ti addig is tudjatok olvasgatni szakmai anyagokat. Néhány nap múlva tehát indulunk, elvileg minden adott ahhoz, hogy folyamatosan toljuk a kontentet offtopik és szakmai témákkal is, alapból hárman leszünk, de Vegasban még Tech2 Laci is csatlakozik, szóval kimaxoljuk a CES-t. És amennyire lehet a környéket is.

Azóta történt

  • CES blog: Utazási nyavalyák

    Összesen három átszállás, végtelen számú sor, perceken múló csatlakozások, alvás nélküli napok. De itt vagyunk.

  • CES blog: Napa Valley esőben

    Ez a bortúra nagyon össze volt rakva, az időjárás mondjuk szörnyű volt, de bort fogyasztani esőben is lehet.

  • CES blog: Egy szál pólóban a karácsonyfa alatt

    Amerikai látogatásunk első teljes napján nem kedvezett az időjárás, az utóbbi napokban azonban duplán kárpótolt minket a legendás kaliforniai napsütés.

  • Megtartanák a 2021-es CES-t

    A szervezők úgy számolnak, hogy kevesebb érdeklődővel és több online bemutatóval ugyan, de megrendezik a Las Vegas-i tech kiállítást.

Hirdetés