Hirdetés

CES blog: A Honor bemutatott egy három hónapos készüléket

A számunkra érdekes sajtóesemények a Honoréval kezdődtek a 2017-es CES-en. Elvileg már előre lehetett tudni, hogy a Honor 6X kerül majd bemutatásra, de őszintén szólva én ezt nehezen akartam elhinni annak fényében, hogy a készülék október közepe óta kapható Kínában, illetve nem hivatalos forrásokon keresztül hazánkba is eljutott. Annyival szívesebben néztem volna meg a Magic-et, nem mintha a 6X egy rossz készülék lenne; fémházas, 150,9 x 72,6 x 8,2 milliméteres kiterjedésű, 162 grammot nyom, egy 16 nanométeres csíkszélességű Kirin 655 hajtja meg egy Mali-T830MP2-es IGP-vel, IPS-kijelzője 5,5 hüvelykes képátlóval és Full HD felbontással bír, és elvileg nem is lesz drága, bár a pontos ára egyelőre nem ismert (csak az amerikai: 32 GB tárhely és 3 GB RAM 249 USD-ért, 64 GB tárhely és 4 GB RAM 299 USD-ért), de szinte biztos, hogy hazánkba hivatalosan is eljut majd. Mondjuk, a január negyedikei megjelenésben részt vevő országok között nem volt ott Magyarország, de a lista nem is volt teljes.


[+]

Szóval nem szeretnék gonosz lenni a Honorral, függetlenül attól, hogy néha ötletem sincs azzal kapcsolatban, hogy mit miért csinálnak. De a számok nem engem, hanem őket igazolják, a Honor 5X-ből eladtak bő 11 millió darabot, a Honor 8 is nagyszerűen teljesített, 50 nap alatt másfél millió talált belőle gazdaára. Szóval valószínűleg a 6X is népszerű lesz, és a Las Vegasban jelenlévő, túlnyomórészt amerikai újságírók sanszosan itt hallottak róla először, mert nagyon ment az örömködés, amikor a prezentációban megmutatták, hogy miket lehet kihozni a hátlapján lévő dupla kamerából.


[+]

Szerencsére azért más dolgok is elhangzottak az eseményen, például a Huawei és a Honor által is alkalmazott mesterséges intelligenciáról, amelynek kapcsán George Zhao, a cég elnöke azt mondta, hogy szerint ez az elkövetkezendő két év legkomolyabb fejlesztése és azt várja, hogy más gyártók is elkezdjenek hasonló megoldásokat használni, amiben segítenek is, hiszen az a terv, hogy az ő intelligenciájuk licencelhető legyen. Ennek kapcsán a különféle partnercégekről is szó esett, akik nélkül egy efféle intelligencia nem lenne az igazi, úgyhogy szinte biztos, hogy ezen a területen is várható előrelépés. Persze azt sem győzték hangsúlyozni, hogy 10 000 fölötti darabszámban tesztelték a Honor 6X-et, hogy biztosan ne legyen probléma, hibás alkatrész és a többi. Ezt mondjuk szerencsére pont nem bántóan tették, hanem inkább az látszik, hogy a Samsung Galaxy Note7 fiaskója mindenkit rosszul érintett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Dupla kamerával startolt el a Honor 6X

    Egy kamera virít a Honor 6X előlapján, kettő pedig a hátoldalán. Újabb erős ajánlat érkezett a Huawei önállóan működő brandjétől.

  • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

    A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

  • Honor 7 Lite - névérték

    A Honor tavalyi csúcskészülékének névleg kalóriacsökkentett változata igencsak visszafogott élményt kínál, cserébe a hazai forgalomba szánt verzióból nem maradt ki az ujjlenyomat-olvasó.

  • Honor 7 - emeli a tétet

    Az ár/érték bajnok Honor 6 tavaly nem csak a konkurenciának, hanem a folytatást illetően magának is feladta a leckét. A Honor 7 fémházzal és ujjlenyomat-olvasóval válaszol.

Hirdetés