CES: Megújult a Sony elektronikus könyve

Bár a Sony Japánban évek óta kínál elektronikus papírra alapozó digitális könyvet, a Librié nevű termék ára és jogkezelő mechanizmusa miatt nem aratott osztatlan sikert szülőhazájában. A gyártó most egy átdolgozott verzióval lép a nemzetközi piacra, mely a BBeB formátum mellett immár a PDF dokumentumok és JPEG képek megjelenítésére is képes, emellett meg tud szólaltatni MP3 fájlokat. A 6 hüvelyk képátlójú kijelző az igazi papírhoz hasonló érzetet kelt, bár csak négy szürkeárnyalatot tud ábrázolni. A 600x800 pixeles képfelület képpontsűrűsége 170 dpi, ami ábrák, igényesebb betűtípusok megjelenítését is lehetővé teszi.

Az elektronikus könyv lítiumion akkumulátora tölthető tápadapter segítségével vagy USB interfészről; üzemidejét a Sony úgy adja meg, hogy egy huzamban 7500 oldalt lehet átlapozni vele. A Reader 64 megabájtos memóriája mintegy 80 darab átlagos hosszúságú, illusztrációk nélküli könyv tárolására ad módot. Ha valaki ennél többre vágyik, MemoryStick vagy Secure Digital kártyával bővítheti a tárkapacitást. A 176 x 124 x 14 mm-es készülék tömege borító nélkül 250 gramm.

A hardverhez a gyártó a Reader Connect szoftvert mellékeli, mellyel – elsőként csak az Egyesült Államokban – több ezer könyv közül lehet válogatni a Sony Connect online áruházban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés