Corning mikrobaölő üveg érkezett

Az orvosok nem feltétlenül nézik jó szemmel az érintőkijelzős eszközök térnyerését, hiszen a miniatűr feliratokra való folyamatos fókuszálás látáskárosodáshoz vezethet, mely mellett az üvegfelület nehezen elérhető részei miatti kényelmetlen ujjmozdulatok sorozata is ínhüvelygyulladást okozhat. Ehhez hasonló problémát jelentenk az ujjbegyről a kijelző felületére jutó zsírréteg és a hasonló szennyeződések is, melyek nem csak zavaró lenyomatokként vannak jelen, de a mikroorganizmusok szaporodásához is ideális környezetet teremtenek.

A csupán ideig-óráig védelmet nyújtó mikrobaölő fóliák helyett a Corning egy alapjaiból újragondolt üvegszerkezettel rukkolt elő, mely hosszú távú védelmet nyújt a kórokozókkal szemben. James R. Steiner, a Corning első embere szerint az új üveg sikeresen megakadályozza az alga, penész, gombák és baktériumok szaporodását, mely egészség fronton is komoly előrelépést jelent. A hordozható készülékekbe, monitorokba és érintőkijelzős terminálokba egyaránt bevetésre kerülő új üveg kapcsán fontos megjegyezni, hogy a kórokozókkal szembeni védelmet nem egy egyszerű bevonat biztosítja, hanem maga az üveg szerkezete lehetetleníti el azok szaporodását, és mely a készülékek teljes élettartama alatt védelmet biztosít.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Gorilla Glass 4

    Vékonyabb kivitel, hatékonyabb karcállóság és nagyobb becsapódás elleni védelem jellemzi a Corning új edzett üveglapját.

Előzmények

Hirdetés