Csak 2022-ben jöhet az Apple 5G-s modemje

Ez persze nem jelenti azt, hogy eddig kell várnunk az 5G-képes iPhone-ra, de addig is a beszállítókra fognak támaszkodni Cupertinóban.

Az Apple a Huawei és a Samsung mellett az egyik olyan cég, amely igyekszik a mobilfejlesztést- és gyártást a lehető legközelebb tartani magához, és csak a legszükségszerűbb dolgokat bízni a beszállítókra. Külön igaz ez akkor, ha a cupertinóiak esetén például az 5G-ről beszélünk, ilyen téren ugyanis az Apple igencsak rá van szorulva arra a Qualcommra, amiről nemrég még azt állították: nem hajlandóak őket kiszolgálni. Az Apple és a Qualcomm elmérgesedett helyzete végül egy többéves megállapodással csillapodott, viszont értelemszerű, hogy az Apple keresi az alternatívát, teszi ezt olyan lelkesedéssel, hogy nyáron már fel is vásárolták az Intel modemes üzletágát.

Elsőként a jövő évi iPhone-okban lehet 5G-modem, de még külső beszállítótól
Elsőként a jövő évi iPhone-okban lehet 5G-modem, de még külső beszállítótól [+]

A jelenlegi iparági pletykák szerint azonban 2022-ig ebből nem lesz iPhone-ba kerülő saját 5G-modem, azaz a következő legalább két mobilgenerációjuk 5G-s változatai biztosan a Qualcomm megoldását fogják kapni. Az Apple egyébként rendszerchipbe integrált modemet is szeretne gyártani a jobb energiahatékonyság érdekében, de ezzel kapcsolatban még az eredeti megjelenéshez képest plusz egy évet jósolnak a források. Összehasonlításképpen, ezt az Exynos 980 már tudja, és legkésőbb jövő év elejétől állítólag mobilban is megvásárolható lesz, nem beszélve a Huawei-ről, akik a Mate 30-sorozat 5G-s tagjait már most integrált modemmel szállítják a vonatkozó piacokra.

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés