Csak TikTok telefonként emlegetik az új Smartisant

Ami annyiban helytálló, hogy a TikTok-ot birtokló cég vásárolta meg a Smartisant, a Nut Pro 3 pedig speciális TikTok funkciókat kapott.

Volt egy kis félreértés a Smartisan (kínai brand, mi is láttunk már ilyen készüléket, de végül nem érkeztek meg Európába) új modellje körül, ami kifejezetten a kameraképességekre megy rá a csúcshardver mellett és a fiatalok körében népszerű TikTok apphoz biztosít gyárilag speciális eszközöket. A TikTok-ot tulajdonló ByteDance akvirálta a Smartisant, bár a hivatalos kommunikáció marad a két brand elkülönítésénél, a Smartisan Nut Pro 3-mat mégis mindenki TikTok telefonként aposztrofálja.

A Nut 3 Pro három színben, kétféle dizájnnal, de megegyező képességekkel mutatkozott be Ázsiában. A fehér készülék is ugyanúgy egy 48 megapixeles főkamerával, egy 13 megapixeles ultraszélessel, egy 8 megapixeles telés egységgel és egy 5 megapixeles makró szenzorral rendelkezik dupla LED segédfénnyel, csak más az elrendezése, mint a zöld és a fekete készüléken látható, négyzetes megoldás. A 20 megapixeles szelfikamera egy U alakú noccsban foglal helyet. A képminőség állítólag kimagasló, az előtelepített TikTok apphoz pedig jár egy rakás egyedi szoftveres és képfeldolgozó megoldás.

A kör alakú hardveres vezérlőgombokkal szerelt, mindössze 7,8 milliméter vastag, fémkeretes üveg házban Snapdragon 855+ dolgozik 8 vagy 12 GB rendszermemória mellett és mindkettő mellé választható 128 vagy 256 GB belső tárhely. A Super AMOLED panel 6,39 hüvelykes, FHD+ felbontású, ami a 4000 mAh-s, gyorstöltést is értelmező akkumulátorral valószínűleg korrekt üzemidőt biztosít. A jack csatlakozó viszont lemaradt. A 8/128 GB-os verzió mindössze 120 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül a Smartisan webshopjában, a nagyobb tárhelyért pedig 135 ezret kell fizetni, a 12 GB-os modellek ára egyelőre viszont ismeretlen.

Hirdetés