Csúcskvalitásokkal vértezik fel a Nokia 5.2-t

A hírek szerint a Nokia 5.1 utódja csúcskategóriás funkciókkal és hardverelemekkel mutatkozhat be.

A Nokia Anew értesülései szerint a középkategóriás Nokia 5.2, ami értelemszerűen a Nokia 5 és 5.1 frissített verziója lesz (csak azért mondjuk, mert a számozásból nem mindig egyértelmű, hogy mi minek a közvetlen továbbgondolása) és egy rakás, magasabb termékkategóriában ismert funkcióval szándékoznak vonzóvá tenni. Ilyen például a Nokia 7.1-gyel bemutatott PureDisplay, az Ozo Audio vagy a Zeiss kamerarendszer.

Az Ozo Audio alapvetően kicsit komolyabb DAC-ot és térhatású hangfelvételt jelenthet majd, a Zeiss kamera elég egyértelmű, a PureDisplay pedig a Nokia brandje a HDR10 támogatással rendelkező panelekhez, amihez általában Widevine L1-es kompatibilitás is tartozik, így egyes szolgáltatók mozgókép-anyagai nagy felbontásban és magas dinamikatartománnyal jelennek meg a kijelzőn. Ezen kívül nyilvánvalóan erősebb szettre (mondjuk Snapdragon 660) és második hátlapi szenzorra is számítunk, leginkább ultra széles látószöggel.

Azóta történt

  • A Nokia a legfrissebb

    Szoftveresen legalábbis biztosan. A HMD alsóbb kategóriás készülékeinek 96% is az aktuálisan legfrissebb Android verzióval fut.

Előzmények

  • Nokia 5.1 Plus - a szükségtelen plusz

    A HMD noccsos phabletje alapvetően nem rossz darab, kellemes a fogása és jól összerakták. Az árcímkét meglátva aztán újfent elillan a nosztalgiafaktor.

  • Nokia 5.1 - 5.1-es körzet

    Ismét nem üti meg az ingerküszöböt, viszont továbbra is minőségi és esztétikus készülék. De a Nokia márkajelzésen kívül nagyjából ennyit tud üzembiztosan.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

Hirdetés