Dobja a Galaxy Note20+ a 100x-os hibrid zoomot?

Jobban mutat az S20 Ultra 100x-os űrnagyítása papíron, mint a gyakorlatban – lehet, hogy a Note20+ kihagyja a periszkópos zoomot.

„Space Zoom 100x” – olvasható a méregdrága Samsung Galaxy S20 Ultra hátulján, és az efféle feliratoknak bőven jutott hely, lévén a készülék és sokelemes kamerarendszere is irtózatosan nagy. Aki viszont azt remélte, hogy a telefon 100x-os optikai nagyítást kínál, távoli égitesteket lencsevégre kapva, az egyfelől nincs tisztában ennek fizikai követelményeivel, másfelől pedig azzal a ténnyel, hogy a dolog a periszkópos optika zoomtartománya felett digitális nagyítással jön össze. A SamMobile szerint az S20 Ultra zoomkamerája 3,5x-ös optikai nagyítást kínál, a 100x-os eredmény korlátait pedig saját példáink is megmutatják.

100x-os hibrid zoom a Galaxy S20 Ultrával100x-os hibrid zoom a Galaxy S20 Ultrával 100x-os hibrid zoom a Galaxy S20 Ultrával [+]

Az Ice Universe Twitter-csatorna szerint a Samsung belátta, hogy a 100x-os hibrid nagyítás nem az igazi, és a Note20-ak esetében dobja az űrzoomot, bár a SamMobile számára egyelőre nem világos, hogy csak az opciót és a jelzőt, avagy az egész periszkópos zoomkamerát illeti. Az oldal úgy hallotta egyébként, hogy átöröklődhet az S20 Ultra 108 megapixeles ISOCELL HM1 főkamerája a Note20+ esetében (a sima Note20 maradhat 12 megapixelen), ám épp most mutatott be a Samsung egy fejlettebb, 50 megapixeles szenzort, dual pixel autofókusszal. Egyelőre tehát még sok a megválaszolatlan kérdés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés