Drága lesz a Huawei Watch D

Mármint még drágább. A korábban bejelentett európai ár sem volt visszafogott, de mire ideért a termék, felszedett pár kilót, vagyis eurót.

A Huawei tavaly év végén mutatta be a Watch D-t, ami az elektrokardiogramm készítése mellett a TruBP nevű speciális szíjkiegészítőnek köszönhetően ± 3mmHg pontossággal képes mérni a vérnyomást. Idén volt szerencsénk kipróbálni a terméket a berlini IFA-n, de akkor még az európai engedélyekre várt a gyártó, amelyeket legendásan nehéz megszerezni.

Persze nem lehetetlen, de jellemzően rengeteg időt vesz igénybe, mire egy eszköz minden hitelesítést összeszed az Európai Gyógyszerügynökségtől (lsd. Galaxy Watch Active2). A Huawei viszonylag gyorsan vette az akadályt, a Watch D jövő héten már piacra is kerül Németországban, az ár viszont némiképp magasabbnak ígérkezik, mint a kiállításon előirányzott összeg. A gyártó 399 euróért tervezte kínálni a kiegészítőt, a források szerint viszont ténylegesen 449 euróért kerül majd forgalomba a német piacon október 12-től, ami aktuális árfolyamon körülbelül 188 ezer forintot jelent.

Előzmények

Hirdetés