Dupla kamerával hódít a Honor 6 Plus

Hivatalosan is bemutatkozott Kínában a Honor 6 Plus, melyet korábban pletykaszinten már Glory 6 Plusként is megismerhetett a publikum. A készülék igazi érdekessége, hogy a hátlapon két darab 8 megapixeles kamera kapott helyet, hasonlót először a HTC One M8-nál lehetett eddig látni.

A vállalat újdonságába egy 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású IPS kijelző került, melynek meghajtásáért egy Kirin 925 chipset felel. A nyolcmagos processzorban négy darab 1,8 GHz-es Cortex-A15 és ugyanennyi 1,3 GHz-es Cortex-A7 mag található, a grafikus gyorsításért a Mali-T628 MP4 felel, mindezek mellé pedig 3 GB RAM-ot szereltek. A belső tárhely mérete 32 GB, ezt microSD kártyával lehet tovább bővíteni.

A dupla hátlapi kamera mindenképpen a legizgalmasabb pontja a telefonnak. A két fényképezőgép képes összedolgozni, így akár 13 megapixeles fotókat is lehet készíteni, az új technológiának köszönhetően pedig nem csak több fény jut a szenzorba, hanem a fókuszálás is elképesztően gyors, mindössze 0,1 másodpercet vesz igénybe.

A Honor 6 Plus energiaellátását egy 3600 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, a szoftveres felület pedig nem más, mint az Android 4.4.4 KitKatre építkező Emotion UI 3.0. A masina Kínában kétféle duál SIM-es változatban kerül forgalomba, ha csak az egyik kártyahelyen működik az LTE, akkor 258 euróba (nettó 80 ezer forintba), ha pedig mindkét foglalat kezeli a 4G-t, akkor 322 euróba (nettó 100 ezer forintba) kerül. Arról sajnos nincs még információ, hogy globálisan mikor, vagy egyáltalán elérhető lesz-e a "Huawei" büszkesége.

UPDATE: a készülék sajnos nem lesz elérhető Európában, ugyanis a szóvivő szerint nem illeszkedne a öreg kontinensen forgalomban lévő portfóliójukba

Előzmények

  • Honor 6 - becsületbeli ügy

    Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

  • Huawei Ascend Mate7 - figyeljék a kezemet

    A kínai gyártó nem aprózta el az újdonságok bejelentését, a harmadik generációs Mate gyönyörű formatervet, kiváló hardvert és ujjlenyomat-olvasót kapott.

Hirdetés