Népszerűbb a Galaxy S10, mint az S9

16 millió darab talált gazdára a Samsung aktuális csúcsfamíliájából. Meglepően népszerűtlen a legkisebb modell.

A készülék- és képernyőméretek évről évre egyre csak nőnek, hiába szólal fel egy népes tábor a kompaktabb mobilok érdekében. Csúcstelefont phablet kategória alatt ma nem nagyon találni, a Galaxy S10e ugyanakkor teljesen vállalható méretű ketyere villámgyors hardverrel és jó dupla hátlapi kamerával, nem vészesen magas prémium árral. Ennek ellenére az e utótagú modell minden eladatott Galaxy S10 egyötödét teszi csak ki (22%), a tömegek ugyanis a nagyobb változatok iránt érdeklődtek az értékesítés első negyedévében, írja a Counterpoint Research.


Az S10e-t a legkényelmesebb egy kézzel használni, mégis az S10+ a legnépszerűbb modell

A méretes S10 Plus (42%) még a sima S10 eladásait is túlszárnyalta (32%), úgy tűnik tehát, hogy aki hajlandó egy kisebb vagyont otthagyni egy Samsung csúcskészülékért, akkor inkább egy picit még rááldoz, és méretes Dynamic AMOLED panel mellett köt ki. Az idei generáció egyébként az értékesítés első három hónapjában 16 millió darabig jutott a kasszánál, ami 12%-kal jobb mutató, mint amit a tavalyi előd fel tudott mutatni. Lassan viszont a még méretesebb Note10-é lehet a főszerep, amely bő egy hónap múlva mutatkozik be.

Előzmények

  • Samsung Galaxy A70 - áram, erősség

    Jókora tepsi lett az A70, nagyobbra nőtt, mint az S10+, aminél egyetlen dologban tud többet, ez pedig a töltési sebesség és az akkumulátor mérete.

  • Négy készülékkel jött meg a Galaxy S10

    A szokásos S10 és S10+ páros mellett akad egy 5G-s verzió is, de a legütősebb az S10e lehet, főleg azért, mert kompakt, mégis erős.

Hirdetés