Egészségügyi információkat is tárolhatunk a GoodID digitális irattárcájában

Elsőként a Róbert Magánkórház állít majd ki könnyen értelmezhető, hiteles digitális igazolást a felhasználó fertőzöttségének státuszáról, amit a GoodID tárol.

A digitális személyazonosítással foglalkozó ID&Trust fejlesztése a GoodID digitális irattárca, ami most aktuálisan a GoodID COVID-19 Green funkcióval egészül ki. Elsőként a Róbert Magánkórházban tesztelik a rendszert, de a későbbiekben más egészségügyi intézmények számára is elérhető lesz. A felhasználó az egészségügyi intézmény által elvégzett koronavírus tesztről hiteles digitális igazolást kap, amit a GoodID tárol, ugyanúgy, ahogy a személyazonosító okmányok hiteles digitális másolatát.

A tesztek lényege a gyors és pontos értelmezhetőség és igény esetén a biztonságos felhasználás lenne, ami egy papír alapú, nem egységes formátumú dokumentum esetében nem igazán teljesül és gyaníthatóan idejekorán el is használódik. A színkódolt, QR kóddal ellátott, ingyenes hiteles digitális másolat viszont könnyen kezelhető és elérhető a felhasználó személyes irattárában, ami egyébként eddig is térítésmentesen letölthető volt Android és iOS rendszerű eszközökre.

Hirdetés