Egy hét múlva érkezik az Android 10

Ezt egy Google munkatárs kotyogta el egy terméktámogatási chat ablakban.

Nincs több édesség és betű: a következő zöld robotos rendszerverziót szimplán csak Android 10-nek fogják hívni, és azzal együtt végre általánosan elérhető lesz a teljes képernyős gesztusvezérlés vagy éppen a sötét mód. Ugyan hivatalos startidőpont még nincs, a Google terméktámogatási chat oldalán egy felhasználó rákérdezett, a keresőóriás munkatársa pedig válaszolt: szeptember 3-án indul az Android 10 közzététele.


[+]

Ez első körben minden bizonnyal a Pixel készülékeket érinti majd, például a frissen tesztelt 3a-t. És bár ennyi alapján hivatalosnak a dátum még nem mondható, ugyanazon a héten indul a berlini IFA. Márpedig, ha ott Android 10-zel felvértezett telefonok mutatkoznak be, ahhoz előbb a végleges verziót a Google-nek közzé kell tennie.

Előzmények

  • Android Q Beta 4: volt, nincs

    Hibák léptek fel az Android 10 negyedik fejlesztői változatának telepítésekor, ezért a kiadás után nem sokkal leállította a közzétételt a Google a Pixelekre.

  • Beköltözik a házba az új Google termékfamília

    Pixel óriástelefon méretes noccsal, hangszóróra biggyesztett táblagép receptkönyvvel és Chrome OS tablet opcionális billentyűzettel – így látja a Google a jelent és a jövőt.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

  • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

    A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

Hirdetés