Egy hónap múlva befut a Nokia 9 PureView

Annyi pletyka elhangzott már a Nokia 9-ről, hogy lassan(?) kezd a bemutató sorozatos csúszása kellemetlenné válni – na persze a HMD Global egyáltalán nem kommunikál a készülékről, így a halasztásról is csak névtelen informátorok informálják a publikumot.


(forrás: AndroidPure) [+]

A Nokia 9 minden bizonnyal öt kamerával érkezik a hátlapon, és mivel a PureView névhasználati jog a HMD Global birtokába került, feltűnhet az a készüléken vagy a nevében. Maga a kamerarendszer azonban állítólag a Light.co közös fejlesztésének eredménye.


(forrás: AndroidPure) [+]

Felbukkant az Android Pure jóvoltából több tok is, amelyek megerősítik a különleges formát, a GSM Arena pedig a specifikációt tudja némileg részletezni, a bemutató kapcsán 2019 január végét megjelölve. Szóba került egyébként már egy konkrét, január 19-ei dátum is – kár, hogy 2017 végén, 2018 elejei bemutatót sejtetve. Aztán eltelt egy év, és még mindig nincs se Nokia 9, se Nokia 9 PureView.


(forrás: AndroidPure) [+]

A GSM Arena 5,9"-es, 1440 x 2960 pixeles megjelenítőre számít, integrált ujjlenyomat-olvasóval, noccs nélkül. A 8 GB RAM és a 128 GB-os tároló ígéretes, a Snapdragon 845 viszont a 855 és az első ilyen SoC-vel bejelentett készülék piacra kerülésével már kevésbé. Hatalmas öngólt lőne a HMD Global, ha a Nokia 9 egyéves hardverhátrányból indulna, minden bizonnyal borsos árazással. Az előlapra 12 megapixeles kamera kerülhet, a készülékházba pedig 4150 mAh-s telep.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

  • Még az MWC előtt jön a Nokia 9

    Jogosan kérdezhetnénk, hogy ha eddig nem mutatkozott be a HMD csúcsmodellje, akkor most már hova sietni, de várhatóan nem egy Snapdragon 845-ös mobillal szeretnének megjelenni Barcelonában.

  • Még egy kis infó a Nokia 9-ről

    Nyilvánvaló, hogy a Nokia 9 esetében az öt darab hátlapi kamera a szalagcím, de a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót sem érdemes elhanyagolni.

  • Újabb engedélyt kapott a Nokia 9 PureView

    A MySmartPrice pedig egy exkluzív videót is bemutatott a készülék kialakításáról és képességeiről.

  • Végleges renderképen a Nokia 9

    Legalábbis a dizájnhoz hozzájutó 91mobiles szerint. Úgy tűnik, február 24-én végül csak befut a HMD Global nagyon hosszú ideje fejlesztett csúcskészüléke.

Előzmények

Hirdetés