Egyedi töltéstechnológián dolgozik az Oppo?

A Reno Ace Infinity-t kontaktus nélküli vezetékmentes töltés teheti különlegessé. Hacsak nem áprilisi tréfa.

Mi a vezetékmentes töltés jövője? Az Oppo azzal a lendülettel meg is válaszolta a kérdést a Weibón közzétett videóban. A FreeVOOC Air-Recharge. A technológia révén az Oppo Reno Ace Infinity közvetlen kontaktus nélkül is képes töltést felvenni stabil 5-10 wattos teljesítménnyel 10 méteres hatótávon belül, amit egy videóval is demonstrálnak.

A készülékről nem sok derült ki, de azt mondják, hamarosan érkezik. A videó alapján a FreeVOOC tekercsek a Reno Ace Infinity keretébe integráltak; van egy abszorpciós réteg, egy átalakító réteg és egy vezető réteg, ami eljuttatja a töltést az akkumulátorba. A töltés így folyamatos. A dátumból akár némi komolytalanságot is feltételezhetnénk, de az érintésmentes töltés mint olyan, egy létező koncepció.

Az Energous már a 2019-es CES-re működő prototípusokat hozott, igaz, csak kis energiaigényű (Bluetooth fülhallgató, okosóra, hallókészülék, autó távirányító) készülékekkel működött együtt. A cég által tervezett chipek elektronikai eszközökbe építhetők, így azok bizonyos távolságon belül a forrástól képesek töltést felvenni. A WattUp ökoszisztéma tulajdonképpen egy létező valami, lehet, hogy az Oppo sem viccel. Frissítés: De, az Oppo csak viccelt. Az Energous WattUp viszont tényleg létező fejlesztés.

Azóta történt

Hirdetés