Elbújhat a Z Fold5 az új Flip mellett szégyenében?

A kagylótelefonnak tartogatja idén a Samsung az innovációkat, jelezték elégedetlenül a munkatársak.

Rendesen felkavarta a jókora külső kijelzőt kínáló Motorola Razr 40 Ultra a hajlítható telefonok állóvizét, ahol eddig úgy nézett ki a dolog, hogy a flipes mobilok jópofa, de erősen korlátozott megjelenítőt kínáltak csukva, illetve teljes értékű óriáspanelt nyitva. Ezzel szemben a nagyobb foldable készülékek belülre táblagépes, kívülre pedig teljes értékű mobilos kijelzőt pakoltak, és azért a divatszempontokat félretéve csak a Galaxy Z Fold4 a sokrétűbb hajlítható a Z Flip4-gyel szemben.

A Mix Fold 2-vel a Xiaomi már tavaly modernizálta a foldable formulát
A Mix Fold 2-vel a Xiaomi már tavaly modernizálta a foldable formulát [+]

Tesztünkben egyébként megjegyeztünk: a Z Flip vonalra egyértelműen ráfér a változtatás, és épp ezt hozhatja a Z Flip5 mappaszerű, jókora méretű külső panelje, amelyre a Google appokat kifejezetten  optimalizálhatják. Ezzel szemben a Z Fold5 olyannyira változatlan maradhat ránézésre, hogy Ice Universe információi szerint a Samsung munkatársai elégedetlenkednek a formát illetően.

„Még csak Galaxy Z Fold4s-nek sem lehetne hívni” – idézi a szivárogtató az egyiküket, és a csalódás mögött az állhat, hogy miközben mondjuk a Xiaomi a Mix Fold 2-vel már egy éve jócskán faragott a kávákon és megnövelte a külső-belső képernyőarányt, plusz a legtöbb gyártó javarészt megszabadult a használat közben látható gyűrődésmintától, a Z Fold5 maradhat a korábbi generációs formulánál.

A Mix Fold 2 remek foldable lett, ám ahol nem vásárolható meg, ott nem Samsung konkurencia
A Mix Fold 2 remek foldable lett, ám ahol nem vásárolható meg, ott nem Samsung konkurencia

Hallottuk már arról is, hogy a használható, de nem elit kameraszett nem fog drasztikusan előrelépni, jó hír lehet viszont a porálló kivitel bejövetele a vízálló védelem mellé. A gyártó pedig végső soron hatalmas gyártósori, ezzel pedig eladási előnnyel rendelkezik, úgyhogy megteheti, hogy évente csak az egyik hajlíthatóját frissíti jelentősebben, és ezzel idén a flipes vonal jár jól. Ám Snapdragon 8 Gen 2-vel és Samsung csúcspanelekkel aligha lesz tablet/telefon vonalon nagy a csalódás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés