Elektromos rollert mutatott be a Xiaomi

30 kilométeres hatótávval és 25 km/h-s végsebességgel dicsekszik a gyártó, a különleges kütyühöz persze okostelefonos alkalmazás is jár.

Rengeteg termékkel jelentkezik mostanában a Xiaomi, és itt nem csak különleges koncepciómobilokra, notebookokra, illetve az ezekhez szorosan tartozó kiegészítőkre kell gondolni, hanem párnákra, éjjeli lámpákra, kerékpárokra, vagy éppen egy elektromos rollerre. A frissen bemutatkozott Mijia a nagyvárosok állandó közlekedési gondjait oldhatja meg, hiszen elérhető ára mellett 30 kilométeres hatótávot és 25 km/h-s végsebességet nyújt, összehajtható kialakítása miatt pedig könnyedén be lehet dobni egy autóba, vagy szabályoktól függően fel lehet vele szállni tömegközlekedési eszközökre.

Fekete és fehér színekben válik elérhetővé az összecsukható, elektromos közlekedőeszköz
Fekete és fehér színekben válik elérhetővé az összecsukható, elektromos közlekedőeszköz [+]

280Wh-s akkumulátorát az LG szállítja a rollerhez, a végsebességét pedig egy 500 watt teljesítményű elektromotor segítségével éri el. A hagyományos, taposós rollerfék helyett mechanikus tárcsafék végezheti el a sürgős munkát, ilyenkor 4 méteren belül meg tud állni a gép, egyébként viszont az első kerékre ható regeneratív fékezés lesz a sofőr jó barátja, ebben az esetben az elvesztett mozgási energiát egy generátor segítségével táplálja vissza a telepbe a rendszer. A hatótáv és a végsebesség kiszámításánál 75 kilogrammos alanyt vettek alapul, illetve az sem szabad elfelejteni, hogy télen gyengébb értékek jöhetnek ki a nyáriaknál.

Mobilos alkalmazás is tartozik hozzá
Mobilos alkalmazás is tartozik hozzá [+]

Az okostelefokra letölthető app mutatja az akkumulátor aktuális töltöttségét, a sebességét és a várható hatótávot, ha lemerült a telep, hajthatjuk hagyományos módon a rollert, de akár összecsukva is magunkkal vihetjük, hiszen mindössze 12,5 kg-t nyom.

A fekete és fehér színekben elérhető eszközön természetesen beépített világítás és csengő áll rendelkezésünkre, a csomag ára pedig mindössze 2000 jüan, azaz 85 ezer forintnak megfelelő összeg lesz Kínában, de mire hozzánk eljut, valószínűleg jóval drágább szegmensben fog majd versenyezni.

Azóta történt

  • Xiaomi M365 elektromos roller teszt

    A jármű, amire első alkalommal kicsit mindenki szkeptikusan néz, mégis csak fülig érő mosollyal lehet róla leszállni, és még közlekedési alternatívaként is releváns.

Hirdetés