Elérhető iPadekre a DaVinci Resolve

iPadOS 16 és A12 Bionic lapka a minimum rendszerkövetelménye a programnak.

Letölthető a DaVinci Resolve videó vágó, szerkesztő és színelő kreatív alkalmazás iPadre, amennyiben a táblagépben az A12 Bionic vagy újabb rendszerchip található és iPadOS 16-os szoftvert futtat. Az M1-es és M2-es lapkával szerelt táblagépeken állítólag az asztali környezettel tökéletesen egybevágó módon dolgozhatnak a DaVinci Resolve felhasználói. A régebbi iPadek között hiányozhatnak egyes funkciók, valamint egyes régebbi modelleken az alkalmazásban feldolgozható projektek felbontása HD-re van korlátozva. A Resolve for iPad támogatja a H.264, H.265, Apple ProRes és Blackmagic RAW fájlformátumokat, valamint a Magic Keyboarddal és Apple Pencillel történő irányítást, az iPad Pro modellekkel pedig a Studio és Pro XDR kijelzőket is.


Hollywood egyik kedvenc szoftvere immáron iPaden is fut. (forrás: Blackmagic Design) [+]

A felhasználói felületet kicsit áttervezték, hogy kézzel és érintésekkel is könnyedén irányítható legyen, de az ember billentyűzetet és egeret is használhat asztali környezetet imitálva. A DaVinci Resolve for iPad tartalmazza a színkorrekciós, szerkesztési, felhő alapú kollaborációs és AI-alapú maszkolási és hangszerkesztési funkciókat egyaránt. Ha vannak meglévő projektjei az embernek asztali gépen, azok közül egyszerre 18-at importálhat az iPad alkalmazásba.

Az alkalmazás 2 GB-ot nyom, ingyenesen telepíthető és kipróbálható, az összes funkció eléréséhez viszont szükséges a DaVinci Resolve Studio, ami egyszeri 94,99 dolláros vásárlást jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés