Elhalasztották a Note5 szoftverfrissítését

Úgy hírlik, hogy a Samsungnál viszonylag nagy változásokra lehet számítani, hiszen a gyártási folyamatok egy részét jövőre már Vietnamban végzik. A cél, hogy a mobilok 40 százaléka ott kerüljön fabrikálására, ebbe pedig a hamarosan érkező Galaxy S7 is beletartozik majd. Addig azonban a dél-koreaiaknak bőven van még teendőjük, hiszen még mindig adósak az Android 6.0 frissítések kiadásával, amikről eddig egyébként csak egyszer lehetett hallani.


[+]

A legújabb, internetre kiszivárgott ütemterv szerint a Galaxy Note5 nem fogja már idén megkapni a csomagot, helyette valamikor 2016 első negyedévében várható a Marshmallow update. Nem csak ez a készülék lesz az egyetlen, ami a TouchWiz felülettel ellátott szoftverpakkot megkapja, hiszen több eszköz is felfér a Q1-es listára, a teljesség igénye nélkül (a lista a fenti képen olvasható) ilyen a Galaxy Alpha, a Galaxy Note 4, a Galaxy S6 edge, vagy éppen a Galaxy S5 és S5 Neo. A tabletek már a következő esztendő második három hónapjára csúsznak, a Tab S2 két tagja így a nyár előtt fog mályvacukorkában fürödni. Hogy aztán tényleg valós ütemterv-e ez, az egyelőre kétséges, a képen is látható, hogy ezek az időpontok egyelőre csak előzetes várakozások, ám a Samsungnak nem árt iparkodnia, mert több más gyártó is megelőzi, vagy már meg is előzte.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

    Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

  • Samsung Galaxy Note 4 - írástudó óriás

    A koreaiak új phabletje nem lábjegyzet, hanem fejezetcím lehet a mobilos Nagy Könyvben. Fémkeret, next-gen hardver, QHD kijelző, OIS, SpO2 és még sok egyéb mozaikszó.

  • Samsung Galaxy Alpha - valóban egy karakter

    Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.

Hirdetés